Vierde plaats AZ Onder 14 op toernooi in Lunteren

Vierde plaats AZ Onder 14 op toernooi in Lunteren

Gepubliceerd op 27 mei 22, 19:13

LUNTEREN- AZ Onder 14 is vierde geworden op het sterk bezette TopParken U14 Tournament in Lunteren. De ploeg van Bas van Baar bleef op het tweedaagse toernooi - dat op Hemelvaartsdag begon - ongeslagen in de poulefase, maar verloor zijn laatste twee wedstrijden. 

De Alkmaarders openden sterk met een overtuigende 3-0 zege op FC Bayern München. Daarna werden ook FC Kopenhagen (2-1) en latere toernooiwinnaar Vitesse (3-1) aan de zegekar gebonden. In de kwartfinale bleek AZ ook te sterk voor Ajax (2-0), maar in de halve finale liep de ploeg tegen een nederlaag aan. RB Leipzig won met 0-2. Ook de troostfinale was niet aan AZ besteed. Tegen LOSC Lille bleef het in reguliere speeltijd gelijk (1-1), maar trokken de Fransen na strafschoppen aan het langste eind. 

Van Baar: 'Uitstekend georganiseerd'
"Het was een uitstekend georganiseerd toernooi", blikt Van Baar terug op het toernooi. "We hebben onszelf goed gepresenteerd en goed voetbal laten zien. Waar we ons nog in kunnen verbeteren is het bespelen van fysiek sterke tegenstanders."

Resultaten:
Poulefase
AZ - FC Bayern München 3-0
AZ - FC Kopenhagen 2-1
AZ - Vitesse 3-1

Kwartfinale
AZ - Ajax 2-0

Halve finale
AZ - RB Leipzig 0-2

Plek 3/4
AZ - LOSC Lille* 1-1 (*w.n.s.)