Viergever: ‘Dit is een tik’

Gepubliceerd op 21 december 13, 21:11
ALKMAAR- “De 1-5 overwinning voor Heerenveen was volledig terecht”, zei Nick Viergever zaterdagavond met een sip gezicht. De 24-jarige verdediger sprak na afloop van een tik die AZ in de feestdagen moet verwerken: “Het zag er allemaal heel lullig uit.”

Vergeten
Viergever: “We moeten dit snel vergeten. Tijdens de feestdagen kunnen we onze zinnen verzetten. We hebben nu twee weken vakantie. Iedereen gaat naar zijn familie toe om dit op z’n eigen manier te verwerken. Dit is wel een tik. Je zag dat de ploeg op was. Fysiek konden we niet meer brengen wat we voorheen brachten. Het is toch een drukke eerste seizoenshelft geweest, met veel nieuwe jongens die moesten aanpikken. Die vermoeidheid zag je vandaag wel terug in ons spel.”

Vakantie
“Of we voor de wedstrijd al met de vakantie bezig waren?”, counterde de linkspoot. “Nee, ik persoonlijk niet. Er waren wel wat jongens die fysieke klachten hadden. Dat zie je terug in de wedstrijd. Als er teveel spelers met pijntjes rondlopen, kan je dat niet meer opvangen. Vandaag was dat helaas het geval. We hebben niet als team gespeeld.”

Klachten
“De jongens die met fysieke klachten kampten gaven aan te kunnen spelen”, ging Viergever verder. “Dan moet je daar op vertrouwen. Ik kan niet inschatten of ze ook echt in orde waren. Hopelijk leren we van deze situatie.”

Doelstelling
“Het was onze doelstelling om de twee wedstrijden tegen Heerenveen goed af te sluiten”, gaf de reserveaanvoerder aan. “Dat doel is gedeeltelijk behaald. We zijn door in de beker, wat straks heel belangrijk kan zijn. De belangen voor deze tweede ontmoeting waren aanwezig, dus we moesten ons nog één keer opladen. Fysiek was niet iedereen meer daartoe in staat. Dat kostte ons deze wedstrijd.”

Lullig
“Iedereen kwam overal op het veld steeds te laat”, zei Viergever. “Daardoor zag het er allemaal heel lullig uit. De wil was er wel. Maar als je steeds te laat komt, voetbalt de tegenstander er makkelijk doorheen. Na de 2-1 hadden we nog het gevoel dat we misschien met minder mooi voetbal een punt of meer konden binnenslepen. De 3-1 vlak voor rust was een knak, een lullig moment. “

Opgepept
Viergever: “Tijdens de rust hebben we elkaar weer opgepept. We wisten dat een snelle aansluitingstreffer iets kon gaan aanrichten, zeker met de dwarrelwind in de rug. Als zo’n doelpunt valt, kan er zomaar nog een gekke uitslag komen. Dat zat er echter totaal niet in. De 1-5 overwinning voor Heerenveen was volledig terecht.”

Spanje
“In januari moeten we er weer fris en fruitig staan”, keek Viergever vooruit. “Dan gaan we op trainingskamp naar Spanje om ons voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Daar kunnen we aan bepaalde details werken. We moeten leren van enkele slechte wedstrijden die we afgelopen halfjaar hebben gespeeld. Vergeet niet dat we nog op drie fronten meedoen: om Europees voetbal, in het bekertoernooi en in de Europa League. We moeten goede moed houden.”

Tekst: Daan Ruiter / AZ Media
Foto’s: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl