Viergever: ‘Kregen kansen genoeg’

Gepubliceerd op 15 december 13, 18:00
ALMELO- De teleurstelling droop zondag na de 2-0 nederlaag in Almelo van zijn gezicht. Aanvoerder Nick Viergever concludeerde kort en bondig: “Deze wedstrijd was AZ onwaardig.”

“Aan de voorbereiding kan het niet liggen. We hebben hier in de buurt in een hotel gezeten”, trapte Viergever af. “De eerste twintig minuten was Heracles een stuk beter en werden we overrompeld. Ze waren feller in de duels en zorgden ervoor dat wij niet genoeg druk konden zetten. Dat resulteerde ook in de achterstand.”

Kansen
“Daarna hebben we laten zien dat wel degelijk goed kunnen voetballen”, ging de aanvoerder verder. “We hebben kansen genoeg gekregen. In de eerste helft hebben we vijf á zes goede mogelijkheden op de gelijkmaker laten liggen. Daarvan had er in ieder geval een in gemoeten, maar eigenlijk zelfs meer. Dat lukte niet.”

Europees
Viergever: “Met AZ willen we om de Europese plekken spelen. Deze wedstrijd is in dat opzicht AZ onwaardig. We hebben er op gehamerd dat dit duel cruciaal was wat betreft de aansluiting met de top. We hadden juist afgesproken dat het vandaag het tegenovergestelde had moeten zijn van wat we bijvoorbeeld tegen NEC hebben laten zien.”

Heerenveen
“De opdacht voor de komende week is heel simpel: twee keer van Heerenveen winnen. Zowel in de KNVB beker als in de competitie willen we verder geraken. Op die manier kunnen we de eerste competitiehelft goed afsluiten. We zullen in die twee wedstrijden een tomeloze inzet moeten tonen. We weten dat we goed kunnen voetballen en als we de scherpte en concentratie terug vinden, komt het goede veldspel vanzelf. Er mogen geen excuses zijn”, sloot Viergever af.

Tekst: Jos van den Berg / AZ Media
Foto’s: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl