Vlaar gaat voor achtste AZ-jaar

Vlaar gaat voor achtste AZ-jaar

Gepubliceerd op 12 juni 20, 10:26

ALKMAAR- AZ heeft het contract met Ron Vlaar met één seizoen verlengd. De 35-jarige routinier signeerde een overeenkomst tot medio 2021. "Blijft iets speciaals om voor AZ te spelen."

Dit seizoen speelde Vlaar in totaal twintig wedstrijden in de Eredivisie, Europa League en de KNVB Beker. De centrumverdediger maakte twee goals. Zijn laatste wedstrijd was het gewonnen thuisduel met RKC Waalwijk (4-0), waarna hij geblesseerd raakte. Inmiddels is Vlaar weer fit.

Terugkeer
Vlaar keerde in december 2015 terug bij de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. Hij kwam als elfjarige via Apollo ’68 en SVW ‘27 in de AZ Jeugdopleiding terecht. In 2005 debuteerde hij onder Co Adriaanse in het eerste elftal. Dat seizoen bereikte de Hensbroeker met de Alkmaarders de halve finales van de UEFA Cup. Sinds januari 2016 kwam Vlaar 122 keer in actie. Daarin scoorde hij vijfmaal.

Vlaar: 'Komt dichterbij'
"Ik ben super blij met deze contractverlenging", zegt Vlaar. "Het is een feit dat het einde van mijn loopbaan steeds dichterbij komt. Wanneer dat is laat ik bepalen door hoe ik me voel. Met name in 2019 heb ik veel wedstrijden op een hoog niveau gespeeld, dus ik heb de overtuiging dat ik het nog kan."

Perfectie
"Wat betreft mijn lichaam zijn we op zoek naar perfectie en ik denk dat we daar heel dichtbij zitten. Dat hebben we dus nog niet voor elkaar gekregen. Daarin ligt dus zeker een uitdaging, maar ik train heel hard om fit te blijven en barst van de energie. Al met al was het dus een vrij makkelijke keuze om te verlengen." 

Lijn doortrekken
"Het maakt me trots dat er toch weer een jaar bij komt, want het blijft iets speciaals om voor AZ te spelen. De club is in zijn algemeenheid heel goed bezig. Met een duidelijke visie, een plan en ambitie willen we meedoen om de titel. Afgelopen seizoen konden we dat helaas net niet afmaken, maar we willen deze lijn keihard doortrekken. Daar heb ik onwijs veel zin in."

Huiberts: 'Eén brok energie'
Ook Directeur Voetbalzaken Max Huiberts is opgewekt over de contractverlenging. "Heel mooi nieuws. We beseffen dat Ron af en toe periodes mist, maar afgelopen seizoen is hij wel weer heel belangrijk geweest. Hij is nog altijd één brok energie en spieren en heeft echt de wil om iets te winnen met AZ. Dat is op zijn leeftijd super bijzonder."

Ervaringen overbrengen
"Met zijn enorme ervaring kan Ron bovendien onze jongere spelers helpen", vervolgt Huiberts. "Hij komt zoals veel van hen uit de eigen opleiding en heeft dus het volledige traject doorlopen waar zij nog middenin zitten. Tel daarbij op dat hij in het buitenland en het Nederlands Elftal heeft gespeeld. Dat zijn allemaal ervaringen die Ron kan overbrengen op onze jonge spelersgroep."

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl