Vlaar zet punt achter loopbaan

Vlaar zet punt achter loopbaan

Gepubliceerd op 10 februari 21, 12:00

ALKMAAR- Ron Vlaar zet per direct een punt achter zijn loopbaan. Door aanhoudende fysieke klachten ziet de 35-jarige Hensbroeker zich genoodzaakt te stoppen. De clubicoon blijft wel aan AZ verbonden. Gesprekken over een nieuwe rol zijn al gaande.

Afgelopen zomer verlengde Vlaar zijn contract met één seizoen. In het huidige seizoen kwam hij echter tot maar twee officiële wedstrijden, beide in Champions League-voorrondes. Het duel met Dynamo Kiev op 15 september 2020 was zijn laatste in het betaald voetbal.

Talloze intercepties
In totaal kwam Vlaar over twee periodes tot 136 optredens in de Alkmaarse hoofdmacht, waarvan 27 keer in Europees verband. Hij schreef daarin zes doelpunten, twee assists en talloze intercepties op zijn naam.

Debuut
Vlaar speelde in de jeugd voor Apollo'68 en SVW'27 en doorliep de AZ Jeugdopleiding. Als exponent van de academie debuteerde hij op 23 april 2005 tegen RKC Waalwijk in de hoofdmacht. Een week later stond hij twee keer negentig minuten binnen de lijnen in de legendarische halve finales van de UEFA Cup tegen Sporting Lissabon.

International
Na periodes bij Feyenoord en Premier League-club Aston Villa keerde Vlaar in december 2015 terug bij zijn jeugdliefde. Hij keerde terug als gevierd international, want een jaar eerder werd hij met Oranje derde op het WK in Brazilië. Vlaar was dat toernooi een van de sterkhouders en speelde in totaal 32 interlands.