Voetbalscholen laten talent zien

Gepubliceerd op 03 november 13, 16:44
ALKMAAR- Sportcomplex 't Lood was zondag het domein van honderd jonge voetballers en hun achterban. De zes Voetbalscholen van AZ lieten tijdens een onderling toernooi zien dat zij over het nodige talent te beschikken.

Een grote groep tot op het bot gemotiveerde voetballertjes, enthousiaste toeschouwers, strakke organisatie, een in het oog springende prijs en het weer dat afgezien van een stevige wind aardig meewerkte. Alle voorwaarden voor een mooi toernooi waren zondag in Alkmaar aanwezig.

Voetbalschool
De beste E-pupillen van Noord-Holland trainen bij de Voetbalschool in de regio. De talenten ontvingen een uitnodiging om naast de activiteiten bij hun eigen amateurvereniging elke zondag een training onder leiding van een AZ-coach bij te wonen. De trainingen vinden plaats bij de vijf 3-sterrenpartners van AZ en bij 2-sterrenvereniging sv DIOS. De talenten krijgen op deze manier de kans om zich in hun eigen omgeving te meten met de beste leeftijdsgenoten en AZ heeft langer de tijd om de voetballers op jonge leeftijd te beoordelen.

Mooie wedstrijden
Deze zondagochtend was een uitzondering op de regel. De Voetbalscholen die normaal bij De Foresters, SVW ’27, KFC, RKVV DEM, De Zouaven en sv DIOS bij elkaar komen, kruisten de degens in Alkmaar. De jonge teams waren goed in staat de toeschouwers en trainers en scouts van de AZ Jeugdopleiding mooie wedstrijden voor te schotelen. Met veel enthousiasme, passie en kunde lieten de spelers zien wat zij kunnen.

Prijs
Het belangrijkste doel voor de spelers is het plezier en het bemachtigen van een plekje in de selectie van AZ Onder 12, maar ook aan de winst van het toernooi werd duidelijk veel waarde gehecht. Uiteindelijk was het de Voetbalschool in de regio van RKVV DEM die de prestigiueze prijs ontving uit handen van Hoofd Jeugdopleiding Aloys Wijnker.