AZ met speciale aanvoerdersband tegen Utrecht

AZ met speciale aanvoerdersband tegen Utrecht

Gepubliceerd op 14 oktober 21, 10:03

ALKMAAR- Alle wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie staan komend weekend in het teken van een bredere LHBTI+ acceptatie. Alle clubs maken zich sterk voor de boodschap dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden. 

In het weekend van 15, 16 en 17 oktober - het weekend na International Coming Out Day - dragen alle clubs in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Pure Energie Eredivisie Vrouwen, Eredivisie Zaalvoetbal mannen en vrouwen daarom #OneLove-aanvoerdersbanden, wapperen er speciale cornervlaggen en zijn er speciale speldjes en tenues zichtbaar.

Acceptatie 
Helaas is deze boodschap, die voor velen vanzelfsprekend is, nog steeds actueel en noodzakelijk, zo geven de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie CV aan: ‘Uit onderzoek van het Mulier Instituut (2021) onder spelers blijkt dat de algemene acceptatie van homo- en biseksualiteit in het voetbal een onvoldoende scoort (4.6), wat vergelijkbaar is met de resultaten uit 2014. Het is het vijfde jaar op rij dat we ons gezamenlijk inzetten voor LHBTI+ acceptatie en helaas is dit dus nog steeds nodig. Het profvoetbal is met ruim 8 miljoen liefhebbers, uit allerlei hoeken van het land, een uniek platform om het onderwerp te agenderen en te zorgen voor verandering. Het voetbal is van iedereen en daarom maken we ons sterk voor een omgeving waarin iedereen zich thuis voelt.’ (Aukje Geubbels, MVO manager Eredivisie CV)

#OneLove
Om deze boodschap meer lading te geven vinden er tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht een aantal acties plaats. Zo speelt aanvoerder Owen Wijndal met een speciale #OneLove-aanvoerdersband. #OneLove is de campagne voor verbinding en is onderdeel van het gezamenlijke aanvalsplan tegen discriminatie, ‘Ons voetbal is van iedereen’. Alle coaches en (assistent-)scheidsrechters dragen een regenboogspeldje en de normale hoekvlaggen worden dit weekend vervangen door regenbooghoekvlaggen. 

Vorig seizoen droeg Teun Koopmeiners de regenboog-aanvoerdersband in het uitduel met FC Twente.

Wedstrijd

5
Eredivisie
AZ - FC Utrecht
zondag 17 okt 2021, 12:15
Bestel nu Wedstrijd informatie
1