Volgende bekerronde voor AZ Onder 16

Gepubliceerd op 23 november 13, 17:03
ALKMAAR- AZ Onder 16 heeft zaterdag dankzij een zege op bezoek bij FC Dordrecht B1 de volgende bekerronde gehaald. De ploeg van coach Caspar Dekker haalde hard uit en won, mede dankzij drie doelpunten van Robin Schouten, met 0-6 in Zuid-Holland.

Onder 16 speelde zaterdag voor de tweede keer in de deze bekerpoule tegen een team met voornamelijk tweedejaars B-junioren. In het thuisduel tegen VVV/Helmond Sport werd goed gespeeld, maar op het nippertje verloren. Tegen FC Dordrecht werd met een goede overwinning de tweede ronde veilig gesteld.

Schouten
Al in de eerste helft werd duidelijk dat de Alkmaarders de sterksten waren. Halverwege de eerste helft opende Schouten de score namens Onder 16. Nog voor de rust vergrootte Samuel Brobbey de voorsprong. Nu was het Schouten die de voorbereiding verzorgde. Een kwartier na de pauze besliste de aanvaller met de 0-3 de wedstrijd.

Doelsaldo
In het vervolg van de tweede helft zorgde Onder 16 er voor dat zij het beste doelsaldo in de groep bezaten. Via twee doelpunten van invaller Ferdy Druijf en het laatste deel van de officieuze hattrick van Schouten werd het doelpuntentotaal opgeschroefd tot zes. Omdat Roda JC op eigen veld met 2-0 won van VVV/Helmond Sport bleek dat doelsaldo zelfs genoeg voor de eerste plaats in de poule.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Dordrecht B1 - AZ Onder 16 0-6 (0-2)

Opstelling AZ Onder 16:
Maarten List; Joeri Church, Stan de Boer, Samuel Brobbey (62. Jurich Carolina), Melle Springer; Julian Nak, Cani Yilmaz, Teun Bijleveld (62. Kick Groot); Robin Schouten, Jeredy Hilterman (50. Teun Koopmeiners), Mees Kaandorp (40. Ferdy Druijf).

Scoreverloop: 20. Schouten 0-1, 35. Brobbey 0-2, 55. Schouten 0-3, 62. Druijf 0-4, 71. Schouten 0-5, 80. Druijf 0-6.