Volwassen AZ Onder 17 klopt Utrecht

Volwassen AZ Onder 17 klopt Utrecht

Gepubliceerd op 17 september 22, 13:56

ZAANSTAD- AZ Onder 17 heeft FC Utrecht met klinkende cijfers verslagen. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld legde op Sportcomplex Zoudenbalch in de eerste helft al het fundament voor de 1-4 overwinning. 

Wassim Bouziane noteerde al na twee minuten de eerste goal. Niet veel later lag ook de 0-2 tegen het net toen Yoël van den Ban trefzeker was. De aanvaller was in de 22e minuut ook goed voor de derde treffer toen hij vanaf de penaltystip raak schoot. "We begonnen scherp en maakten snel de eerste goal", vertelde Oerip. "Daarna zijn we over Utrecht heen gedenderd."

Intensiteit
Oerip: "In de rust hebben we besproken wat onze verwachtingen voor de tweede helft waren, namelijk dat Utrecht de intensiteit zou opvoeren. Ze maakten er een vechtwedstrijd van en kwamen door een slordigheid van ons op 1-3. Maar daarna gaven we niks meer weg, scoort Rio Robbemond de 1-4 en trekken de wedstrijd over de streep."

Domineren
"We domineren de eerste helft compleet", vult Van den Ban aan. "Na rust komt Utrecht weer wat in de wedstrijd en maken we het onszelf lastig, maar we zorgden er al snel voor dat Utrecht het vertrouwen verloor. We bleven werken als team en speelden volwassen. "

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Utrecht - AZ Onder 17 1-4 (0-3)

Opstelling AZ Onder 17: Kiyani Zeggen; Jesper Zwart, Mathijs Menu, Rayan Atikallah, Elijah Dijkstra; Kasper Boogaard (60. Rio Robbemond), Julian Oerip, Lev Lenssen (67. Elias Hazir); Jasper Hartog, Yoël van den Ban (87. Gabriel Jongens), Wassim Bouziane (78. Deacon van der Klaauw). 

Scoreverloop: 2. Bouziane 0-1, 8. Van den Ban 0-2, 22. Van den Ban 0-3 (pen.), 52. FC Utrecht 1-3, 86. Robbemond 1-4.