Vrijwilligersavond 2013 in beeld

Gepubliceerd op 10 december 13, 13:30
ALKMAAR- De leden van Supportersvereniging AZ zijn maandag in Grand Café Van Gaal onder luid applaus uitgeroepen tot Vrijwilligers van het Jaar. AZ.nl legde deze sfeervolle feestavond vast in een fotoverslag.

Naast de aanwezigheid van de AZ-selectie werd de avond opgesierd met veel livemuziek, een fotomoment met de KNVB beker en culinaire succesnummers.

Gebrands: ‘Trots op jullie’
Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands benadrukte tijdens zijn openingswoord het belang van vrijwilligers: “Wij zijn ontzettend trots op jullie. Elke thuiswedstrijd staan er weer ruim 400 vrijwilligers klaar om de bezoekers van het AFAS Stadion een mooie en goed georganiseerde dag te bezorgen. Die inzet blijft niet onopgemerkt, want wij horen elke keer weer van mensen hoe positief ze zich over jullie gastvrije werkwijze uitspreken. Die uitstraling van AZ is een van de redenen waarom Dick Advocaat hier wederom is komen werken.”

Spotlights
Voordat om 21:30 uur de Vrijwilligers van het Jaar bekend werden gemaakt, gingen de spotlights op Rob Spigt. Deze 80-jarige jeugdscout is al ruim twintig jaar werkzaam voor AZ en moest afgelopen jaar wegens gezondheidsredenen een paar maanden aan de kant staan. Hoofd Jeugdscout Michel Doesburg: “Gelukkig kan Rob nu weer voor ons aan de slag, dat doet hem goed. Zijn enorme inzet, vakmanschap en fysieke toestand waren voor ons reden genoeg om hem nu in het zonnetje te zetten.”

Vrijwilligers van het Jaar
Tijdens de grande finale gingen de handen op elkaar voor de officiële Supportersvereniging van AZ. Voorzitter Remco Strik nam de onderscheiding in ontvangst uit handen van Advocaat en Maarten Martens.

Foto’s: Vincent de Vries / Rodi Media