Vroege treffer te veel voor AZ Onder 16

Gepubliceerd op 16 november 13, 13:36
ALKMAAR- AZ Onder 16 heeft zaterdag op eigen veld een nederlaag geleden tegen ADO Den Haag O16. Het team van trainer Caspar Dekker kreeg in de eerste minuut een doelpunt tegen en kwam deze achterstand niet meer te boven.

Wie zaterdag te laat arriveerde op Sportcomplex 't Lood miste het hoogtepunt van het duel tussen Onder 16 en ADO Den Haag. Al in de eerste minuut van de wedstrijd viel het enige doelpunt. Na slordig Alkmaars balverlies werd Swen Verswijveren met een goed Hagenees schot verslagen.

Slordig
Hoewel Onder 16 de laatste weken enkele uitstekende wedstrijden speelde, waarin zowel het resultaat en het spel goed was, lukte het de ploeg in 79 minuten niet om het tij te keren. De Alkmaarders speelden slordig en waren niet bij machte om voor het vijandige doel iets uit te richten. Tekenend was dat de grootste kans voor rust een vrije trap van Teun Koopmeiners was. Zijn inzet werd gekeerd door de Haagse doelman. 

Kans
Kort na de rust leken de AZ-talenten nog even terug te komen in de wedstrijd. Invaller Ferdy Druijf kreeg een grote kans op de gelijkmaker, maar de spits schoot over. In het vervolg van de wedstrijd probeerde Onder 16 wel te voetballen, maar maakte het te veel de verkeerde keuzes. In de slotfase belandde een vrije trap van Teun Bijleveld nog op de lat en kreeg Jeredy Hilterman een kopkans, maar een punt bleek niet haalbaar voor de Alkmaarders.

Meer
Dekker was na met name teleurgesteld over de eerste helft. "We waren daarin niet in staat om de wedstrijd onze kant op te trekken. We waren te veel bezig om die vroege tegentreffer recht te buigen. Ik ben wel blij dat wij in de tweede helft wel weer de bovenliggende partij waren. Ik denk dat wij uiteindelijk meer verdienden, maar het zat er vandaag niet in."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 16 - ADO Den Haag O16 0-1 (0-1)

Opstelling AZ Onder 16:
Swen Verswijveren; Stan de Boer, Kick Groot (40. Joeri Church), Jurich Carolina (50. Melle Springer), Samuel Brobbey; Julian Nak, Teun Koopmeiners (40. Ferdy Druijf), Teun Bijleveld; Robin Schouten (60. Jeredy Hilterman), Mees Kaandorp, Cani Yilmaz.

Scoreverloop: 1. 0-1.