Weghorst naar Wolfsburg

Gepubliceerd op 26 juni 18, 14:44
ALKMAAR- Wout Weghorst vervolgt zijn loopbaan bij VfL Wolfsburg. De 25-jarige spits tekent bij de Bundesliga-club een contract voor vier seizoenen. Bij AZ had de drievoudig international nog een verbintenis tot medio 2021.

Weghorst kwam voorafgaand aan het seizoen 2016-2017 van Heracles Almelo naar AZ. In zijn twee Alkmaarse seizoenen speelde hij in totaal 86 officiële wedstrijden, waarin hij 45 keer scoorde. Daarnaast groeide hij afgelopen seizoen uit tot Oranje-international.

Huiberts: 'Heeft het laten zien'
“Wout is twee jaar geleden overgekomen van Heracles en heeft ook weer bewezen dat spelers zich bij AZ kunnen ontwikkelen en na verloop van tijd klaar zijn voor de volgende stap,” zegt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Wout is de afgelopen twee seizoenen belangrijk geweest voor AZ en heeft dat bewezen met zijn doelpunten en assists. Met zijn passie en werklust droeg hij het afgelopen seizoen regelmatig de aanvoerdersband en heeft hij als speler van AZ het Nederlands elftal gehaald. Dit is een hele mooie stap voor Wout en wij wensen hem succes in de Bundesliga.”

Transfersom
AZ doet - zoals gebruikelijk - geen uitlatingen over de transfersom die met de overgang van Weghorst naar VfL Wolfsburg gemoeid is.

Ein neuer Mann im Wölfe-Sturm! Der niederländische Nationalspieler 🇳🇱 @WoutWeghorst wechselt vom @AZAlkmaar zum #VfLWolfsburg. Willkommen in Wolfsburg, Wout! 🐺 pic.twitter.com/g13p54yMsX