Westerveld tekent nieuw contract bij AZ

Westerveld tekent nieuw contract bij AZ

Gepubliceerd op 17 juni 22, 14:11

ALKMAAR- AZ heeft het contract van Sem Westerveld opengebroken en verlengd. De doelman ligt nu tot medio 2026 vast in Alkmaar. In zijn verbintenis is een optie voor een extra seizoen opgenomen. De doelman maakt bovendien definitief de overstap naar de A-selectie. 

Westerveld stapte op zijn veertiende van HC&FC Victoria uit Loosdrecht over naar AZ. De negentienjarige keeper stond daarvoor onder de lat bij Ajax Cape Town.

Zeventien competitieduels
In het voorbije seizoen keepte Westerveld zijn wedstrijden voornamelijk bij Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. Hij kwam tot zeventien competitieduels. Daarnaast speelde hij een belangrijke rol in de UEFA Youth League-campagne van AZ. Het team voor spelers onder 19 jaar bereikte de achtste finales van het toernooi, nadat Westerveld twee wedstrijden op rij beslissende reddingen verrichtte in de strafschoppenserie.

Westerveld: 'Heel snel gegaan'
"Ik denk dat het veel zegt over het vertrouwen van de club in mij", zegt de doelman over zijn nieuwe contract. "Andersom ook natuurlijk, want ik teken voor best een aardige tijd. Het is allemaal heel snel gegaan met natuurlijk de Youth League. Door omstandigheden ben ik bij het eerste gaan trainen en daar ook gebleven. Ik ben dus ontzettend blij dat ik mijn contract heb verlengd."


Druk opvoeren
Directeur voetbalzaken Max Huiberts: "Altijd weer mooi nieuws. Zeker als in dit geval weer een jongen vanuit de jeugdopleiding doorstroomt richting de A-selectie. Ik denk dat Sem een fantastisch jaar heeft gehad met uiteraard één van de hoogtepunten het spelen in de Youth League. Op het moment dat je aansluit bij de A-selectie betekent dat dat je daar de druk op kan gaan voeren en dat zal hij ongetwijfeld gaan doen."

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl