Wie Wat Waar: Aboukhlal, Sowah & Mihalik

Wie Wat Waar: Aboukhlal, Sowah & Mihalik

Gepubliceerd op 15 augustus 22, 16:42

ALKMAAR- In Wie Wat Waar zie je wekelijks opvallende prestaties van voormalig AZ’ers in het buitenland. Deze week zijn Zakaria Aboukhlal, Ondrej Mihalik en Kamal Sowah belangrijk voor hun teams. 

Zakaria Aboukhlal
Met vier punten uit twee wedstrijden is promovendus Toulouse FC uitstekend begonnen aan het nieuwe Ligue 1-seizoen. Tegen Troyes AC werd met 0-3 gewonnen en daar hadden een paar voormalige AZ-spelers een aandeel in. Zakaria Aboukhlal maakte zijn basisdebuut en was direct belangrijk met een een assist op de tussentijdse 0-2. Die aanval kwam tot stand nadat tevens oud-AZ'er Stijn Spierings de bal had veroverd. 


Ondrej Mihalik
Voor Ondrej Mihalik was het een bijzonder weekend. Afgelopen seizoen speelde de Tsjech op huurbasis bij SK Dynamo České Budějovice en dit weekend mocht hij uitgerekend tegen die club zijn debuut maken bij zijn nieuwe club 1. FC Slovácko. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel waar Mihalik met twee assists een groot aandeel aan had. 


Kamal Sowah
Club Brugge kent een matige start van het seizoen, maar boekte afgelopen weekend een 0-3 overwinning op OH Leuven. Belangrijk daarbij was ook Kamal Sowah. De aanvaller speelde vorig seizoen een halfjaar op huurbasis in Alkmaar, maar is nu weer terug in België waar hij tot dusverre elke wedstrijd in actie kwam. Tegen Leuven speelde de aanvaller een sterke wedstrijd en gaf hij een goede assist, wat hem in de negentigste minuut een publiekswissel opleverde.