Wie Wat Waar: Sigthórsson, Tanković, Henriksen

Gepubliceerd op 14 oktober 19, 13:44

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar krijg je elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalige AZ'ers. Afgelopen weekend speelden onder anderen Kolbeinn Sigthórsson, Muamer Tanković en Markus Henriksen tijdens de interlandbreak. Lees hieronder wat zij deden.

Sigthórsson
Kolbeinn Sigthórsson deed vrijdag de hele wedstrijd mee bij het nationale elftal van IJsland. De aanvaller startte samen met zijn oude ploeggenoot van AZ, Johann Berg Gudmundsson, in de basis. In het belangrijke EK-kwalificatieduel met Frankrijk verloor de ploeg nipt met 0-1. Gudmundsson verliet na 16 minuten het veld. Oud-AZ'er Aron Gunnarsson was vanwege een blessure niet inzetbaar voor het elftal van Erik Hamrén. De ploeg staat met 12 punten op een derde plaats in de poule. IJsland mag nog altijd hopen op het EK, al is het gat met koplopers Turkije en Frankrijk zes punten. 

Tanković
Muamer Tanković maakt met Zweden een grote kans op een EK-ticket. De ploeg van bondscoach Janne Andersson won de uitwedstrijd tegen Malta met 0-4. Tanković bekeek de wedstrijd vanaf de reservebank. De Zweden staan door de overwinning tweede in groep F.

Henriksen
Markus Henriksen pakte zaterdag met zijn nationale ploeg één punt in de laatste seconde. De oud-AZ'er startte in het thuisduel met Spanje in de basis. Na 83 minuten verving uitgerekend de door AZ-verhuurde Bjørn Johnsen hem. Daarnaast behoorden AZ-spelers Fredrik Midtsjø en Jonas Svensson ook tot de Noorse selectie. Noorwegen staat met tien punten vierde in groep F.