Wie Wat Waar: Toivio, Janssen, Tankovic

Gepubliceerd op 18 november 19, 15:03

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar krijg je elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalige AZ'ers. Afgelopen weekend stonden Joona Toivio, Vincent Janssen en Muamer Tanković in de spotlights. Lees hieronder wat zij deden.

Toivio
Joona Toivio pakte vrijdag met zijn land voor het eerst een EK-ticket. En dat werd groots gevierd. In Helsinki won Finland met 3-0 van Liechtenstein. De oud-AZ'er stond de hele wedstrijd op het veld. De verdediger kreeg in alle kwalificatieduels richting het EK weinig goals tegen. De ploeg hield tijdens de tweeluiken met Griekenland, Armenië en Liechtenstein de nul. Naast Toivo gaat ook oud-AZ'er Thomas Lam met Finland naar het EK 2020.

Janssen
Met Vincent Janssen in de spits speelde Monterrey FC dit weekend een oefenduel met Club América. Binnen vijftien minuten stond het 1-1. In de twintigste minuut wist Janssen de eindstand te bepalen. Door middel van een fraaie solo passeerde hij de doelman. 

Tankovic
Naast Toivio wist ook Muamer Tanković zich met zijn nationale ploeg te plaatsen voor het EK 2020. Zweden won in strijd om de tweede plaats in de poule met 0-2 van Roemenië. De spits bleef tijdens dit kwalificatieduel op de bank. 

Dit bericht bekijken op Instagram
Euro 2020
Een bericht gedeeld door Muamer Tanković (@tankovic22) op