Wie Wat Waar: Altidore, Ari, Moreno

Gepubliceerd op 11 november 19, 15:05

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar krijg je elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie (voormalige) AZ'ers. Afgelopen weekend stonden Jozy Altidore, Ari en Héctor Moreno in de spotlights. Lees hieronder wat zij deden.

Altidore
Altidore stond zondag met Toronto FC in de finale van de MLS. In het uitduel met de Seattle Sounders maakte de oud-AZ'er in de 93e minuut een treffer. De Amerikaan kopte van grote afstand de bal fraai binnen. Echter kwam zijn eerredder te laat. Seattle won de wedstrijd met 3-1, waardoor zij de nieuwe kampioen van de MLS zijn. 

Ari
Ariclenes da Silva Ferreira, kortweg Ari, was dit weekend belangrijk voor zijn ploeg. In het uitduel met Lokomotiv Moskou gaf hij de assist op de aansluitingstreffer voor FK Krasnodar. Het doelpunt kwam op naam van Marcus Berg, die eveneens oud-Eredivisionist is. Door de aangever van Ari eindigde de wedstrijd in een gelijkspel (1-1). Krasnodar staat nu op een vijfde plaats in de Russische competitie. Slechts één punt onder de nummer twee Lokomotiv Moskou en negen punten boven de nummer zes Spartak Moskou. 

Moreno
Hij speelde tussen 2007 en 2011 bij AZ, maar tegenwoordig komt Moreno uit voor Al-Gharafa uit Qatar. Zaterdag speelde de club, waar onder andere oud-international Wesley Sneijder onder contract stond, een thuisduel met Umm-Salal. Moreno was in de tweede minuut trefzeker. Het was zijn eerste doelpunt in de Qatari League. Zijn ploeg won uiteindelijk met 2-0.