Wie Wat Waar: Altidore, Johansson, Poulsen

Gepubliceerd op 17 september 18, 09:24
ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar geven we elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalige AZ'ers. Dit weekend was Simon Poulsen belangrijk, Mattias Johansson op dreef en werd een doelpunt van Jozy Altidore overschaduwd door een fenomeen.

Altidore: Doelpunt overschaduwd
In de MLS speelde Toronto FC zondag de thuiswedstrijd tegen LA Galaxy. Ex-AZ'er Altidore zette de thuisploeg in de zestiende minuut op 2-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht nadat Sebastian Giovinco zelfs de 3-0 maakte. Vlak voor rust was het Zlatan Ibrahimovic, die zijn 500e competitiedoelpunt maakte op een manier waarop alleen hij dat kan. De schitterende goal gaf vleugels aan de bezoekers, die de stand zelfs gelijk trokken. In het laatste kwartier besliste Toronto de wedstrijd alsnog in haar voordeel door twee keer te scoren: 5-3.

Johansson: In vorm
Het is alweer twee seizoenen geleden dat Johansson over de flanken van AZ denderde. Afgelopen zondag was hij lekker op dreef voor Panthinaikos. In de uitwedstrijd tegen AEL Larissa opende de Zweed met een lage schuiver de score. Een klein kwartier later werkte de rechtsback de bal bijna in eigen doel, maar maakte dit goed door in de 63ste minuut ook de 0-2 te maken. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in Griekenland in 1-3. Panathinaikos won alle drie haar wedstrijden tot nu toe dit seizoen, maar staat toch maar op drie punten in de Griekse Super League. Dat komt doordat de club zes punten in mindering kreeg wegens een schuld van een half miljoen aan een oud-speler.

Poulsen: Aangever
Het Zuid-Deense Sønderjyske speelde zondag, met onder anderen Poulsen en Kees Luickx in de gelederen, in en tegen Brøndby. De Deense back was met twee assists belangrijk voor zijn werkgever tijdens een 2-4 overwinning. Hij was de aangever bij de 0-1 en de 2-3. Luickx speelde de hele wedstrijd mee en Poulsen werd na 73 minuten gewisseld.