Wie Wat Waar: Arveladze, Jóhannsson, Idrissi

Gepubliceerd op 23 november 20, 16:49

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar zie je een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalige AZ’ers. Shota Arveladze werd kampioen van Oezbekistan, Aron Jóhannsson was trefzeker en Oussama Idrissi maakte zijn debuut.

Arveladze Kampioen
Shota Arveladze is met zijn club Pakhtakor Tashkent voor de tweede keer op rij kampioen van Oezbekistan geworden. Zijn ploeg won met 2-1 van FK Kokand 1912 en kroonde zich zo voor de dertiende keer tot kampioen van de Oliy Liga. Op Instagram bedankte hij zijn spelers en gaf hij aan onwijs trots te zijn op deze prestatie.

Jóhannsson trefzeker
Hammarby trad zondag in eigen huis en met Aron Jóhannsson in de basis, aan tegen kersvers kampioen Malmö FF. In een gelijkopgaande wedstrijd maakte de Amerikaans-IJslandse aanvaller na 35 minuten spelen de gelijkmaker, nadat teamgenoot Fenger met een eigen doelpunt voor de 0-1 had gezorgd. Uiteindelijk zou de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel eindigen.

Idrissi debuteert
Oussama Idrissi heeft zaterdagavond zijn debuut gemaakt voor Sevilla. In het, met 4-2 gewonnen, duel met Celta de Vigo, kwam de 24-jarige aanvaller negen minuten voor tijd in het veld voor Joan Jordán. Luuk de Jong was even daarvoor al binnen de lijnen gekomen, Karim Rekik en Nemanja Gudelj bleven 90 minuten op de bank. Idrissi vertrok begin oktober al naar de Spaanse club, maar een blessure verhinderde een eerder debuut.