Wie Wat Waar: Benschop in vorm

Gepubliceerd op 21 oktober 13, 11:38
ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar geven we elke maandag een overzicht van de opvallende prestaties van enkele voormalige AZ-spelers. Deze week maakt Ari zijn eerste doelpunt voor FK Krasnodar en is Charlison Benschop wederom op schot bij Fortuna Düsseldorf.

Ari: assists en goal
In de Russische Premier League heeft oud-AZ-spits Ari zich zaterdag laten gelden. In het thuisduel met Tom Tomsk was hij de gevierde man. De Braziliaan was bij de eerste twee doelpunten van de club uit Krasnodar betrokken als aangever. Een kwartier voor tijd bekroonde Ari zijn goede wedstrijd met een doelpunt. Met een schitterende lob liet hij de keeper van Tom Tomsk kansloos en zette hij de 4-0 en tevens eindstand op het scorebord. Tien minuten voor tijd werd de uitblinker gewisseld. FK Krasnodar staat op dit moment op een knappe vierde plaats in de competitie.

Benschop: uitoverwinning
Spits Charlison Benschop was zondag de matchwinner voor Fortuna Düsseldorf in de 2. Bundesliga. Met zijn twee doelpunten in de uitwedstrijd met FC Ingolstadt 04 zette hij vlak na rust zijn ploeg op een ruime voorsprong. Benschop was goed voor de volledige productie van zijn elftal. In de ultieme slotfase wist de tegenstander nog iets terug te doen, maar dit bleek tevergeefs. Een lang verwachte overwinning voor de ploeg die op dit moment de zesde plaats bekleedt. De laatste uitoverwinning voor de club van Benschop dateerde van een jaar geleden. Ook in de vorige speelronde was de spits al twee keer trefzeker. Benschop werd vlak voor tijd gewisseld.

Bekijk hieronder de 0-1 van Charlison Benschop

Lens: openingstreffer
Jeremain Lens weet de goede lijn van de afgelopen weken door te trekken. Na zijn twee doelpunten tegen Metallurg Donetsk en zijn optredens voor het Nederlands elftal maakte hij zondag zijn derde competitietreffer voor Dynamo Kiev. In de stadsderby tegen Arsenal Kiev maakte de speler uit de AZ Jeugdopleiding de openingstreffer. De ploeg van Lens, die negentig minuten binnen de lijnen stond, won het duel met 0-2. Dynamo Kiev staat na deze zege op een derde plaats in de Oekraïense Premier League.