Wie Wat Waar: Benschop trefzeker

Gepubliceerd op 16 december 13, 09:34
ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar geven we elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van voormalige AZ-spelers. Deze week maakten Charlison Benschop en Jeremain Lens een treffer en haalde Ryan Donk een opvallende actie uit in Turkije.

Benschop: Voorsprong
In de gewonnen uitwedstrijd tegen hekkensluiter Energie Cottbus heeft Charlison Benschop zaterdag zijn zevende seizoenstreffer gemaakt. Zijn ploeg Fortuna Düsseldorf kwam vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand, maar maakte al snel de 1-1. Met die stand werd ook gerust. In het tweede bedrijf toonde de oud-AZ-aanvaller zijn kwaliteiten. Met een droge knal schoof de clubtopscorer de bal in de linkerhoek: 1-2. De wedstrijd werd in de slotfase op slot gegooid toen de ploeg van Benschop nog een treffer maakte. Het wisselvallige Düsseldorf bekleed na achttien speelrondes een negende plaats. Met 25 punten staat het op elf punten achterstand van de koploper 1. FC Köln, maar heeft maar drie punten achterstand op plek drie. Die plek geeft recht op promotie/degradatie wedstrijden naar de Bundesliga. Bekijk hieronder de samenvatting:

Donk: Vreemde actie
In de stadsderby tegen Besiktas heeft Kasimpasa-verdediger Ryan Donk zondag een bizarre gele kaart gekregen. Na een half uur spelen gooide hij een tweede bal tegen de wedstrijdbal en onderbrak daarmee de lopende aanval van stadsgenoot Besiktas. De onsportieve overtreding vond binnen de lijnen van het zestienmetergebied plaats, maar er volgde geen strafschop. Na dit incident was er in de 80e minuut nóg een voorval. Nadat een supporter het veld had betreden, werd hij door twee Besiktas-spelers geschopt. Beide spelers moesten met een rode kaart het veld verlaten. Kasimpasa, dat onderleiding staat van oud-AZ-aanvaller Shota Arveladze, won de thuiswedstrijd met 2-1. Door de overwinning loopt de ploeg van Arveladze twee punten uit op achtervolger Galatasaray. Bekijk de actie van Donk hieronder:

Lens: Doelpunt
Jeremain Lens maakte donderdag in de Europa League de eerste treffer in de door Dynamo Kiev gewonnen thuiswedstrijd tegen Rapid Wien. In het laatste groepsduel, dat werd gefloten door scheidsrechter Björn Kuipers, werd het 3-1 voor de Oekraïners. Dynamo was in eigen stadion al vroeg op achterstand gekomen, maar kwam door de treffer van de Nederlandse international op gelijke hoogte. De ploeg van Lens had aan een gelijkspel genoeg om door te gaan. In de Oekraïense Premier League staat Dynamo op een gedeelde tweede plaats. De competitie in Oekraïne ligt stil tot begin maart. De eerstvolgende wedstrijd van de ploeg van Lens is het Europa League-treffen met Valencia op twintig februari.