Wie Wat Waar: Dembélé, Donk, Ari

Gepubliceerd op 05 november 18, 13:47
ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar zie je elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalige AZ'ers. Dit weekend bereikte Moussa Dembélé een bijzondere mijlpaal, was Ryan Donk belangrijk tijdens de Derby van Istanbul en eiste Ari opnieuw een hoofdrol op in Rusland.

Dembélé: Mijlpaal
Hij had zich het duel mooier voorgesteld dan het daadwerkelijk bleek te zijn. Oud-AZ'er Dembélé speelde namelijk zaterdag tegen Wolves zijn 250e wedstrijd voor Tottenham Hotspur, maar moest al na zeven minuten het veld verlaten met een blessure. De uitwedstrijd werd met 2-3 gewonnen, wat de Belg wat troost bood. Op Instagram geeft de middenvelder aan dat hij trots is op zijn mijlpaal.

Disappointing to have gone off injured last night but proud to have played 2️⃣5️⃣0️⃣ times for this club 🙌🏽 #COYS

Een bericht gedeeld door Mousa Dembele (@mousadembele) op

Donk: Trefzeker
In Turkije stond vrijdag de wedstrijd van het jaar op het programma, namelijk de derby tussen Galatasaray en Fenerbahçe. Donk stond bij de thuisploeg in de basis en opende na een half uur de score. De ploeg van de oud-AZ-speler leek op weg te zijn naar de overwinning, nadat Martin Linnes de 2-0 op het scorebord zette. Toch kwam Fenerbahçe terug tot 2-2 en in de blessuretijd liep de wedstrijd volledig uit de klauwen. Er ontstond een flinke ruzie, waarna er in de 97e minuut nog drie rode kaarten werden uitgedeeld. Galatasaray staat na dit weekend op de tweede plaats in de Turkse Lig 1, Fenerbahçe staat teleurstellend vijftiende.

İlk yarı sonucu: #Galatasaray 1-0 Fenerbahçe #GSvFB

Een bericht gedeeld door Galatasaray (@galatasaray) op

Ari: Hoofdrol
Vorige week was Braziliaan Ari al lekker op dreef voor FK Krasnodar met een assist en een goal en ook zondag was hij belangrijk voor zijn Russische werkgever. In de thuiswedstrijd tegen Rostov scoorde de spits twee keer. Het bleek echter niet genoeg voor de overwinning, want ook de bezoekers troffen tweemaal doel: 2-2. Met zes doelpunten staat Ari op de tweede plaats op de topscorerslijst van de Russische Premier League. Alleen Fedor Chalov van CSKA Moskou scoorde vaker, hij maakte acht goals tot nu toe.

Гол @ari_gol1000! 🔥🔥🔥 #КраснодарРостов - 1:1

Een bericht gedeeld door FC Krasnodar / ФК Краснодар (@fckrasnodar) op

Это дубль @ari_gol1000 🔥🔥🔥 #КраснодарРостов - 2:1

Een bericht gedeeld door FC Krasnodar / ФК Краснодар (@fckrasnodar) op