Wie Wat Waar: Druijf, Weghorst, Krul

Gepubliceerd op 08 maart 21, 15:47

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar zie je elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalig AZ’ers. In deze editie is er een kleine Druijf op komst, schrijft Wout Weghorst historie in de Bundesliga en is Tim Krul geselecteerd voor het Team van de Week in de Engelse Championship.

Kleine Druijf
Ferdy Druijf kondigde op zijn verjaardag (12 februari) al het heugelijke nieuws aan dat zijn vriendin Demi in verwachting is van een kleine Druijf, maar dit weekend werd middels een ware gender reveal ook het geslacht van het kindje bekend gemaakt. De 23-jarige oud-AZ’er en zijn Demi krijgen een zoontje. Van harte gefeliciteerd Ferdy!

Weghorst schrijft historie
Het was voor VfL Wolfsburg geen succesvol weekend. De nummer 3 van Duitsland ging met 2-1 onderuit tegen middenmoter Hoffenheim. Het enige doelpunt van de Wölfe kwam, niet geheel verrassend, van de voet van Wout Weghorst, die daarmee alweer zijn 15e goal van het seizoen maakte. Hij werd door zijn treffer de eerste speler in de historie van Wolfsburg die in drie Bundesliga-seizoenen minstens 15 doelpunten maakt. 

Krul in Team van de Week
Tim Krul stevent met Norwich City af op het kampioenschap van de Championship, het tweede niveau in Engeland. De ploeg heeft minstens 5 verliespunten minder dan welke achtervolger dan ook, en heeft afgelopen weekend opnieuw een overtuigende zege geboekt. Luton Town werd door Krul en zijn ploeggenoten met 3-0 verslagen en dat betekende alweer de 15e clean sheet voor de Nederlandse doelman, in 25 wedstrijden. Dit optreden leverde Krul een plek op in het Championship Team van de Week.