Wie Wat Waar: Evjen, Janssen, Pèlle

Gepubliceerd op 04 november 19, 13:23

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar krijg je elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie (voormalige) AZ'ers. Afgelopen weekend stonden Håkon Evjen, Vincent Janssen en Graziano Pellè in de spotlights. Lees hieronder wat zij deden.

Evjen
De 19-jarige Håkon Evjen tekende in september een contract bij AZ. De talentvolle Noor sluit in januari 2020 aan bij de Alkmaarders. Tot die tijd speelt hij nog bij FK Bodø/Glimt, waar hij zondag van grote waarde bleek. In het thuisduel met Haugesund maakte hij in de tiende minuut de 1-0, waarna hij zeven minuten later de aangever was bij de 2-0. Ondanks zijn doelpunt en assist eindigde het duel in 2-2. Bodø/Glimt staat op dit moment tweede in de Noorse competitie. 

Janssen
Vincent Janssen was zondag in de ultieme slotfase belangrijk voor zijn ploeg. In het competitieduel met Veracruz gaf hij in de 95e minuut de assist op Rogelio Funes Mori, waardoor Monterrey toch nog een punt pakte. De spits is goed op dreef in Mexico. Twee weken terug maakte hij nog twee treffers, waardoor zijn team verder mocht in het bekertoernooi. Janssen maakte tot nu toe vijf treffers in dertien duels. 

Pellè
Graziano Pellè verzorgde vrijdagavond het enige doelpunt in de finale van het bekertoernooi in China. Vlak voor rust schoot de spits namens Shandong Luneng vanaf de penaltystip de 1-0 binnen. Hierdoor won zijn team de eerste wedstrijd in de finale tegen Shanghai Shenhua. Op 6 december volgt de return. Met deze uitgangspositie maakt Pellè een grote kans op zijn eerste prijs in China.