Wie Wat Waar: Evjen, Bizot, Rosheuvel

Wie Wat Waar: Evjen, Bizot, Rosheuvel

Gepubliceerd op 22 mei 23, 21:25

ALKMAAR- In onze wekelijkse rubriek Wie Wat Waar houden wij je op de hoogte van de prestaties van oud-AZ’ers in het buitenland. Met deze week Håkon Evjen, Marco Bizot en Mikhail Rosheuvel. 

Håkon Evjen
In de Deense kampioenspoule heeft Håkon Evjen zijn derde doelpunt in dienst van Brøndby IF gemaakt. Op bezoek bij Viborg FF tekende de Noor voor de openingstreffer. Na een rush vanaf de middellijn schoot hij zeer beheerst raak in de verre hoek. De goal van Evjen leverde uiteindelijk geen drie punten op. De thuisploeg kwam via Clint Leemans (oud-Eredivisie) op gelijke hoogte, waardoor een punt gedeeld werd. Zodoende zijn de Europese tickets buiten bereik voor Evjen en Brøndby.


Marco Bizot

Doelman Marco Bizot heeft zich met Stade Brest veilig gespeeld. Tegen Clerment Foot volstond een 2-1 overwinning om handhaving in de Ligue 1 te bewerkstelligen. Bizot speelde hierbij een grote rol, door in totaal 121 reddingen te verrichten. Slechts twee keepers voorkwamen in de Ligue 1 vaker een doelpunt dan de oud-AZ-keeper. Door de handhaving speelt Stade Brest ook komend seizoen, voor de vijfde keer op rij, op het hoogste niveau in Frankrijk.


Mikhail Rosheuvel
Mikhail Rosheuvel beleefde een uitstekende zondagmiddag op het tweede niveau van Turkije. In de thuiswedstrijd tegen Boluspor was de aanvaller goed voor een goal en assist bij een 2-0 overwinning. Rosheuvel scoorde dit seizoen vijf keer en was daarnaast goed voor twee assists. Met zijn ploeg Erzurumspor FK beleeft hij een redelijk seizoen. Met een dertiende plaats in de competitie heeft de ploeg zich in ieder geval gehandhaafd.