Wie Wat Waar: Evjen, Gudmundsson, Maher

Wie Wat Waar: Evjen, Gudmundsson, Maher

Gepubliceerd op 20 maart 23, 20:17

ALKMAAR- In onze wekelijkse rubriek Wie Wat Waar houden wij je op de hoogte van de prestaties van oud-AZ’ers in het buitenland. Met deze week Håkon Evjen, Albert Gudmundsson en Adam Maher. 

Håkon Evjen
Håkon Evjen heeft zijn eerste officiële doelpunt in dienst van Brøndby IF te pakken. In de wedstrijd tegen koploper Nordsjælland reageerde de Noor attent op een afgeslagen voorzet. Helaas voor Evjen trok zijn ploeg uiteindelijk niet aan het langste eind. Er werd met 2-1 verloren. Desondanks lijkt Evjen zich met de ploeg op te mogen maken voor de play-offs om het Deense kampioenschap. 


Albert Gudmundsson 
De laatste weken verkeert Albert Gudmundsson in een uitstekende vorm. Dat liet hij afgelopen weekend andermaal zien door twee keer te scoren tegen Brescia in de 0-3 overwinning van Genoa CFC. De IJslander staat nu op acht doelpunten voor zijn ploeg, dat afstevent op promotie naar de Serie A. Momenteel staat Genoa op de tweede plek. 


Adam Maher
Middenvelder Adam Maher was afgelopen weekend van cruciaal belang in het competitieduel tegen Al-Batin FC. Het exponent uit de AZ Jeugdopleiding was de aangever bij het enige doelpunt van de wedstrijd en hielp zo zijn club Damac FC naar de overwinning. Het betekende de derde assist van het seizoen voor Maher, die in de Saudi Pro League nog geen minuut miste.