Wie Wat Waar: Evjen, Weghorst, Pèlle

Gepubliceerd op 25 november 19, 10:23

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar krijg je elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie (voormalige) AZ'ers. Afgelopen weekend stonden Hakon Evjen, Wout Weghorst en Graziano Pellè in de spotlights. Lees hieronder wat zij deden.

Evjen
Hakon Evjen komt in januari naar AZ. De 19-jarige Noor bewees zondag zijn waarde voor zijn huidige team FK Bodø/Glimt. De middenvelder zorgde in het duel met Kristiansund voor de openingstreffer. Uiteindelijk werd het 3-0 voor de thuisploeg. Evjen staat op dertien doelpunten in 28 duels. Door de overwinning staat hij met zijn ploeg op een tweede plaats in de Noorse competitie. Daarnaast is Evjen dit seizoen genomineerd voor speler, talent én doelpunt van het jaar in Noorwegen.


Weghorst
Wout Weghorst vierde zaterdag zijn zesde doelpunt van het seizoen. In het duel met Eintracht Frankfurt verzorgde de spits de openingstreffer. Een mooi moment om goed nieuws naar buiten te brengen. Weghorst liet door middel van een bal onder zijn shirt weten dat hij vader wordt. 


Pellè
Graziano Pellè was dit weekend wederom trefzeker. De spits kopte in de wedstrijd tegen Chongqing Lifan de openingstreffer binnen. Uiteindelijk eindigde het duel in 2-0. Daarmee stijgt zijn team naar een vierde plaats in de competitie. Volgende week (6 december) speelt Pellè de finale van het Chinese bekertoernooi. In de heenwedstrijd maakte hij het enige doelpunt van de wedstrijd. Hier kan hij zijn eerste prijs bij zijn huidige club winnen.