Wie Wat Waar: Krul, Garcia en Stengs vs. Bizot

Gepubliceerd op 04 oktober 21, 14:47

ALKMAAR- In Wie Wat Waar zie je wekelijks een overzicht van opvallende prestaties van voormalige AZ’ers in het buitenland. Deze week is Levi Garcia belangrijk voor AEK Athene, staat Calvin Stengs tegenover Marco Bizot in de Ligue 1 en boekt Tim Krul eindelijk weer een succesje met Norwich City.

Levi Garcia
Met zijn eerste doelpunt van het seizoen was Levi Garcia zondag belangrijk voor AEK Athene. De oud-AZ'er opende in de dertiende minuut de score tegen Panetolikos, dat met 1-3 werd verslagen. Na een voorzet richting de tweede paal van linksback Milad Mohammadi timede Garcia zijn sprong perfect en kopte de bal over de keeper heen het doel in. Muamer Tanković, ook ex-AZ, speelt ploeggenoot van Garcia bij AEK Athene, maar bleef de hele wedstrijd op de bank. Het hoofdstedelijke AEK staat nu met tien punten uit vijf wedstrijden op de vierde plaats in de Griekse Super League.


Stengs vs. Bizot
In de Ligue 1 stond zaterdag OGC Nice - Stade Brest op het programma, oftewel Calvin Stengs versus Marco Bizot. Beide oud-AZ'ers stonden in de basis en het Nice van Stengs trok aan het langste eind. Bizot werd in de slotminuut van de eerste helft verrast door een eigen verdediger, die een misser produceerde en zo Jean-Clair Todibo in staat stelde de 1-0 te maken. Kort na rust leek Stengs er 2-0 van te maken. Hij werd diep gestuurd, reageerde snel en vuurde af, maar zag zijn inzet op de lat uiteenspatten. Melvin Bard verdubbelde even later alsnog de voorsprong. In de extra tijd deed Brest via Franck Honorat nog wat terug, maar het was niet genoeg om verlies te voorkomen. Met de 2-1 winst klom de ploeg van Stengs naar de derde plek in het klassement, waar Bizot met Brest negentiende staat en zich in de gevarenzone bevindt.


Tim Krul
In zijn 200e Premier League-wedstrijd hield Tim Krul zaterdag de nul en mede dankzij die clean sheet pakte Norwich City het eerste punt van het seizoen. Op Turf Moor werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen Burnley, waar oud-AZ’er Jóhann Berg Gudmundsson inviel. Afgelopen seizoen promoveerde Krul met The Canaries naar de Premier League, maar de eerste zes duels werden allemaal verloren. Die slechte serie is nu dus voorzichtig tot een halt geroepen. Norwich staat met één punt wel nog op de laatste plaats in het klassement, waar het Burnley van Gudmundsson met drie punten uit zeven duels de achttiende plaats inneemt.