Wie Wat Waar: Gouweleeuw, Bizot en Spierings

Wie Wat Waar: Gouweleeuw, Bizot en Spierings

Gepubliceerd op 22 november 21, 10:25

ALKMAAR- In Wie Wat Waar zie je wekelijks een overzicht van opvallende prestaties van voormalig AZ’ers in het buitenland. Deze week geeft Marco Bizot een assist, herovert Stijn Spierings met Toulouse FC de koppositie in de Ligue 2  en stunt Jeffrey Gouweleeuw met FC Augsburg in de Bundesliga.

Marco Bizot
Het Stade Brest van oud-AZ-doelman Marco Bizot boekte zondagmiddag een ruime zege in de thuiswedstrijd tegen het hoog geklasseerde RC Lens. Al halverwege de wedstrijd stond de thuisploeg met 3-0 voor. In de 69e minuut tekende Jérémy La Douaron voor de 4-0, dankzij een assist van Bizot. De 30-jarige doelman zag zijn doeltrap door niemand aangeraakt worden, waarna Le Douaron attent reageerde en de bal hard in de bovenhoek knalde. De winstpartij tegen RC Lens betekende alweer de derde overwinning op rij voor Brest. Met vijftien punten uit veertien wedstrijden staat Brest op de dertiende plaats in de Ligue 1.


Stijn Spierings

Stijn Spierings boekte zaterdagavond met Toulouse FC alweer de negende overwinning van het seizoen in de Franse Ligue 2. In eigen huis kwam FC Sochaux op bezoek. Na een kwart wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong via Rhys Healey, wat de eerste van velen zou zijn voor de Welshman. Sochaux kwam voor de rust nog op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Gaetan Weissbeck. In de tweede helft kreeg Healey het op zijn heupen en was hij driemaal trefzeker. Dankzij de vierklapper van Healey won Toulouse met 4-1 van Sochaux, waardoor zij de koppositie heroverden van AC Ajaccio. Met 33 punten uit 16 wedstrijden gaat de ploeg van Spierings aan kop in de Ligue 2.


Jeffrey Gouweleeuw
Het FC Augsburg van aanvoerder Jeffrey Gouweleeuw heeft vrijdagavond voor een stunt gezorgd in de Bundesliga. De nummer vijftien van de Duitse competitie kreeg koploper Bayern München op bezoek en won knap met 2-1. Augsburg kwam in de 23e minuut op voorsprong via Mads Pedersen. Kort daarna verdubbelde de thuisploeg de voorsprong via Andre Hahn. Een antwoord van Bayern bleef niet lang uit, drie minuten na het doelpunt van Hahn maakte Robert Lewandowksi de aansluitingstreffer. Hoewel Gouweleeuw en co de rest van de wedstrijd onder flinke druk stonden, hielden ze knap stand en sleepten ze de overwinning uit het vuur. Met de drie broodnodige punten is Augsburg uit de degradatiezone geklommen.

Bron: Twitter (@FCAugsburg)