Wie Wat Waar: Gudmundsson, Weghorst, Gouweleeuw

Gepubliceerd op 01 oktober 18, 10:08
ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar zie je elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalige AZ'ers. Dit weekend eiste Johann Berg Gudmundsson de hoofdrol op, was Jeffrey Gouweleeuw betrokken bij een goal en vond Wout Weghorst opnieuw het net.

Gudmundsson: Hoofdrol
Burnley bracht zondagmiddag een bezoek aan Cardiff City. De gastheren kregen grote kansen op de voorsprong, maar het was Gudmundsson die na 51 minuten de score opende in het voordeel van de bezoekers. De wedstrijd was een uur oud toen Josh Murphy de 1-1 op het scorebord zette. Uiteindelijk pakte Burnley de volle buit. De voormalig middenvelder van AZ gaf de bal voor op Sam Vokes, die in de 70e minuut het winnende doelpunt binnenkopte. Gudmundsson gaf dit seizoen in zes wedstrijden drie assists. Hij miste deze jaargang alleen de uitwedstrijd tegen Manchester United.

Weghorst: Doelpuntenmaker
Met Weghorst in de basis speelde VfL Wolfsburg zaterdagmiddag tegen Borussia Mönchengladbach. Zijn ploeg stond met 1-2 achter, maar in de 59e minuut maakte de oud-AZ’er de gelijkmaker uit een voorzet van Yunus Malli. Weghorst maakte hiermee zijn tweede doelpunt voor zijn Duitse werkgever. Na de 2-2 wist geen van beide ploegen aan het langste eind te trekken. Wolfsburg staat na dit gelijke spel op de zevende plaats in de Bundesliga.

Gouweleeuw: Aangever
In eigen huis had FC Augsburg dit seizoen nog niet gewonnen in de Bundesliga. Zondag speelde de ploeg, waarin Gouweleeuw een basisplaats had, de thuiswedstrijd tegen Freiburg. De voormalige aanvoerder van AZ gaf de assist op de prachtige 2-0 van ex-Heerenveen-spits Alfred Finnbogason. Het was de tweede assist in deze jaargang voor de verdediger. De IJslander scoorde later in de wedstrijd nog twee keer en maakte daarmee zijn hattrick compleet. De wedstrijd eindigde in 4-1. Gouweleeuw miste nog geen minuut in het shirt van Augsburg, dat na deze overwinning op de achtste plaats staat in de Duitse competitie.