Wie Wat Waar: Haye, Tanković, Elm

Gepubliceerd op 13 mei 19, 14:49

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar zie je elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalige AZ’ers. Zo sleept Thom Haye een bokaal in de wacht, Muamer Tankovic vierde zijn 50e duel op een speciale manier en Viktor Elm was beslissend voor zijn team.

Haye
Hij komt vanaf dit seizoen uit voor het Italiaanse U.S. Lecce. Thom Haye promoveerde zaterdag met zijn club van de Serie B naar de Serie A. In de laatste wedstrijd van het seizoen, waar Haye 90 minuten op de bank bleef, won Lecce met 2-1 in eigen huis van Spezia Calcio 1906 en stelde hiermee plaats twee veilig. De plek die recht geeft op directe promotie. Voor het begin van het duel was de voorsprong van Lecce op nummer drie US Palermo één punt. Lecce deed wat het moest doen, daar waar Palermo punten verspeelde door thuis met 2-2 gelijk te spelen tegen AS Cittadella. Ook voor de tweede prijs kreeg het team een heuse schaal overhandigd. Haye die vorige zomer transfervrij overkwam van Willem II, speelde in zijn eerste seizoen vijftien wedstrijden (dertien keer Serie B, tweemaal Coppa Italia). Eerder kwam hij tussen 2013 en 2016 in 58 wedstrijden uit voor AZ waarin hij twee keer scoorde.

https://www.w3.org/1999/xlink"... stroke="none" stroke-width="1" fill="none" fill-rule="evenodd">
Dit bericht bekijken op Instagram
È tutto vero è realtÀ
Een bericht gedeeld door U.S. Lecce Official Channel (@uslecceofficialchannel) op

Tanković
Hij verruilde AZ na drie jaar en 77 wedstrijden (zestien goals) in augustus 2017 voor het Zweedse Hammarby IF en speelde zaterdag zijn 50e wedstrijd voor de club. Muamer Tanković was hiernaast tevens belangrijk voor zijn club. In duel met IK Sirius FK, de huidige nummer veertien van de Allsvenskan, zorgde de aanvaller met twee treffers voor een 2-0 voorsprong na 38 minuten. Wat ook de eindstand bleek. Hammarby staat op dit moment op een derde plaats in de competitie met een gelijk aantal punten als de nummer twee. Tanković staat op dit moment na acht wedstrijden op vier treffers.

https://www.w3.org/1999/xlink"... stroke="none" stroke-width="1" fill="none" fill-rule="evenodd">
Dit bericht bekijken op Instagram
Happy to celebrate my 50th game for Hammarby with 2 goals and 3 points #elhamdulila
Een bericht gedeeld door Muamer Tanković (@tankovic22) op

Elm
Ook bij een andere club in Zweden kwamen twee oud-AZ’ers in actie. De broers Rasmus en Viktor Elm spelen nu vijf seizoenen bij Kalmar FF, dat op dit moment een negende plaats in de Allsvenskan inneemt. De club speelde zaterdag in eigen huis tegen Helsingborgs IF (12e plaats). Het ging lange tijd gelijk op, totdat aanvoerder Viktor Elm in de laatste minuut van de reguliere speeltijd uit een corner de bevrijdende 1-0 binnenschoot. De eerste treffer van het seizoen voor de middenvelder. Ook zijn broer Rasmus begon in de basis. Viktor (2012-2015) en Rasmus (2009-2012) speelden beiden drie seizoenen voor AZ en kwamen respectievelijk tot 111 (twaalf goals) en 112 wedstrijden (22 goals).

https://www.w3.org/1999/xlink"... stroke="none" stroke-width="1" fill="none" fill-rule="evenodd">
Dit bericht bekijken op Instagram
Vilken fantastisk eftermiddag det blev igår på Guldfågeln Arena!
Een bericht gedeeld door Kalmar FF (@kalmar_ff) op