Wie Wat Waar: Gouweleeuw, Hoedt, Stengs en Boadu

Wie Wat Waar: Gouweleeuw, Hoedt, Stengs en Boadu

Gepubliceerd op 20 september 21, 09:11

ALKMAAR- In Wie Wat Waar zie je wekelijks een overzicht van opvallende prestaties van voormalige AZ’ers in het buitenland. Deze week speelt Wesley Hoedt de Klassieker van België, pakt Jeffrey Gouweleeuw belangrijke punten en staan Calvin Stengs en Myron Boadu tegenover elkaar.

Jeffrey Gouweleeuw
In de Bundesliga pakte Jeffrey Gouweleeuw zaterdag belangrijke punten met FC Augsburg. In eigen huis was Borussia Mönchengladbach de tegenstander en de oud-verdediger van AZ stond de volledige wedstrijd in het hart van de defensie. De teams waren redelijk aan elkaar gewaagd, maar in de tachtigste minuut maakte Florian Niederlechner de enige goal van de wedstrijd: 1-0. Zo pakte Gouweleeuw met Augsburg drie belangrijke punten, want door de winst steeg Augsburg van de zeventiende naar de elfde plaats op de ranglijst. 

Stengs vs Boadu
Calvin Stengs en Myron Boadu kwamen elkaar tegen in de Derby de la Côte d’Azur. Stengs startte in de basis bij OGC Nice, waar Boadu genoegen moest nemen met een invalbeurt voor AS Monaco. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel, waarmee Nice nog altijd ongeslagen is in de Ligue 1 en voorlopig op de vijfde plaats staat in het klassement. AS Monaco is de nummer vijftien van de ranglijst, één punt boven de degradatiezone.

Wesley Hoedt
Wesley Hoedt won zondagavond de Klassieker van België: Standard Luik - Anderlecht. Hoedt stond in de basis bij de bezoekers uit Brussel en maakte de negentig minuten vol. De wedstrijd werd gewonnen met 0-1 door een treffer van Lior Rafaelov in de dertiende minuut. Standard stond toen al met een man minder in het veld. In de slotfase kreeg Standard andermaal een rode prent. Anderlecht gaat met dertien punten uit zeven wedstrijden over Standard heen en heeft de top in het zicht. Hoedt miste nog geen minuut dit seizoen.