Wie Wat Waar: Holman, Luijckx, Hupperts

Gepubliceerd op 12 februari 18, 16:35
ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar geven we elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalige AZ'ers. Afgelopen weekend scoorden Brett Holman en Kees Luijckx en was Guus Hupperts belangrijk met een assist.

Holman: doelpunt
Brett Holman wist vrijdag het net te vinden namens Brisbane Roar in de uitwedstrijd tegen Melbourne Victory (1-2). Uit een counter schoot de Australische middenvelder raak na een pass van Massimo Maccarone. De ploeg uit Brisbane staat op de zevende plek in de Australische competitie, die tien clubs telt. De 33-jarige Holman speelde tussen 2008 en 2012 130 wedstrijden voor AZ en scoorde daarin 21 keer.

Zie hieronder het doelpunt van Holman vanaf 1:24.

Luijckx: doelpunt
Kees Luijckx was zondag belangrijk voor zijn ploeg SønderjyskE uit Denemarken in het thuisduel met FC Nordjaelland: 2-1. Waar de Castricummer in de eerste helft het doel bijna vond vanaf de eigen helft, kopte hij na rust de gelijkmaker binnen. Uiteindelijk besliste Christian Jacobsen het duel in het voordeel van SønderjyskE. Het was voor Luijckx en zijn team de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Het team bivakkeert op de negende plek. Luijckx stond tussen 2006 en 2010 onder contract in Alkmaar en speelde 21 wedstrijden.

Zie hieronder Luijckx’ afstandsschot op 0:19 en zijn doelpunt op: 1:13.

Hupperts: aangever
KSC Lokeren speelde zondag, met Guus Hupperts in de basis, gelijk tegen Sporting Charleroi (1-1). De vleugelaanvaller uit Limburg had een groot aandeel bij de openingstreffer van Steve De Ridder, die de bezoekers op voorsprong schoot. Uiteindelijk kwam de thuisploeg vlak na de rust op gelijke hoogte. Lokeren staat op de veertiende plaats in de Belgische Pro League. Voor Hupperts, die tussen 2014 en 2017 53 wedstrijden speelde voor AZ, was het de veertiende basisplaats dit seizoen.