Wie Wat Waar: Huysegems matchwinner

Gepubliceerd op 23 december 13, 10:07
ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar geven we elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van voormalige AZ-spelers. Deze week aandacht voor matchwinner Stein Huysegems, de op een zege wachtende Gertjan Verbeek en uitblinker Boy Waterman.

Huysegems: matchwinner
Stein Huysegems was zondag de matchwinner voor zijn ploeg Wellington Phoenix. In het thuisduel met subtopper Sydney was de oud-AZ’er verantwoordelijk voor de enige treffer van de middag. De 6.339 toeschouwers zagen de Belg in de 33e minuut de belangrijke driepunter veiligstellen voor de Australische laagvlieger. Door de zege nemen Huysegems en Phoenix drie punten afstand van de nummer laatst, Melbourne Heart. Na elf speelrondes in de hoogste Australische klasse staat Kew Jaliens met Newcastle Jets overigens vierde op zes punten achterstand van koploper Brisbane Roar.

Bekijk hieronder de belangrijke treffer van Huysegems:

Verbeek: gelijk
1. FC Nürnberg heeft ook de achtste wedstrijd onder leiding van Gertjan Verbeek niet in een zege kunnen omzetten. Zo moet de voormalig AZ-trainer minimaal wachten tot 2014 voor zijn eerste zege in de Duitse Bundesliga. Zaterdag werd er overigens wel een knap gelijkspel behaald. In eigen huis werd Schalke 04 op 0-0 gehouden. Hierdoor verlaten Nürnberg en Verbeek net voor de jaarwisseling de laatste plaats, die nu op doelsaldo is overgedaan aan Eintracht Braunschweig.

Om het tij te keren heeft Verbeek iets bijzonders verzonnen. 'Zolang we niet winnen blijft de baard staan', aldus de coach, die pas op 25 januari weer in actie komt met Nürnberg. Tot die tijd is het winterstop in Duitsland. Tegen Hoffenheim hoopt de bebaarde Verbeek dan eindelijk zijn eerste driepunter te pakken. 'Anders speel ik volgend jaar kerstman.'

Waterman: uitblinker
Boy Waterman was zondag uitblinker bij Karabükspor, dat thuis met 2-1 van koploper Fenerbahçe won. De doelman redde onder meer op een gevaarlijke inzet van Dirk Kuijt. Karabükspor staat nu op een nette zevende plaats in de hoogste Turkse klasse. Door pas de tweede nederlaag van het seizoen blijft lijstaanvoerder Fenerbahçe op 38 punten staan. Nummer twee Kasimpasa - met trainer Shota Arveladze en oud-AZ’er Ryan Donk - volgt op zeven punten.