Wie Wat Waar: Jaliens scoort

Gepubliceerd op 11 november 13, 13:03
ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar geven we elke maandag een overzicht van de opvallende prestaties van voormalige AZ'ers. Afgelopen weekend was Jonathas twee keer trefzeker voor Latina en maakte Kew Jaliens zijn eerste doelpunt Down Under.

Jaliens: Doelpunt
Kew Jaliens was zaterdag belangrijk voor de Newcastle Jets in de Australische A-League. Nadat een eerdere inzet op de lijn werd gekeerd door een speler van Adelaide United, was de voormalig AZ-verdediger er als de kippen bij om vlak voor de rust de openingstreffer binnen te tikken. Het was voor de geboren Rotterdammer zijn eerste doelpunt in dienst van de Jets. Nadat vlak na de rust zijn ploeg op een 0-2 voorsprong gekomen was, wist tegenstander Adelaide nog een tegendoelpunt te maken. Door deze eerste overwinning staat de ploeg van Jaliens na vijf wedstrijden op een zesde plaats. Bekijk hieronder een samenvatting van de wedstrijd.

Jonathas: Belangrijk
Jonathas - die tussen 2009 en 2011 deel uitmaakte van de selectie van AZ - scoorde afgelopen zaterdag twee keer voor zijn ploeg Latina in de Italiaanse Serie B. Na twintig minuten spelen pikte de Braziliaanse spits de bal bij de middenlijn op en baande zich een weg over de helft van tegenstander Novara. Op 25 meter van het vijandelijke doelgebied besloot de voormalige AZ-spits maar eens met rechts uit te halen. Onhoudbaar voor de Slowaakse keeper zag hij de bal in de verre hoek verdwijnen. Tien minuten voor de rust kreeg Latina een penalty toegekend, die door Jonathas ook feilloos werd binnengeschoten. In de tweede helft gaf zijn ploeg de 0-2 voorsprong uit handen want de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel. Latina staat door het gelijke spel tiende in de Serie B. Een samenvatting van de wedstrijd zie je hieronder.

Altidore: Invaller
Het gaat Jozy Altidore nog niet echt voor de wind bij Sunderland. De Amerikaanse aanvaller wist in tien Premier League wedstrijden voor de ploeg uit het noorden van Engeland nog niet één keer het net te vinden. Zondag moest Altidore het in de wedstrijd tegen het sterrenensemble van Manchester City dan ook doen met een plaats op de bank. De oud-AZ’er viel een kwartier voor tijd in voor de Schotse spits Steven Taylor Fletcher, maar hij kon zich niet onderscheiden. De Black Cats, zoals Sunderland wordt genoemd, won de wedstrijd tegen City overigens knap met 1-0 en verlaat door deze overwinning de laatste plaats in de Premier League.