Wie Wat Waar: Janssen, Druijf, Vormer

Gepubliceerd op 03 mei 21, 16:41

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar zie je elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalig AZ’ers. In deze editie kroont Vincent Janssen zich tot matchwinner, is Ferdy Druijf het eindstation van een vlijmscherpe counter en pakt Ruud Vormer een belangrijk punt.

Matchwinner Janssen
In Mexico heeft Vincent Janssen gisteren laten zien van grote waarde te zijn voor zijn club CF Monterrey. Na een behoorlijke kansenregen, waaruit geen doelpunten vielen, was hij uiteindelijk het eindstation van een een-tweetje. Met zijn knie werkte hij de enige goal van de wedstrijd tegen de touwen: 1-0. Hij bracht daarmee zijn seizoenstotaal op zes goals. Door de overwinning hebben de Rayados zich geplaatst voor de kampioenspoule van Mexico.

Countergoal Druijf
In België zijn de play-offs van start gegaan en het KV Mechelen van Ferdy Druijf heeft zich geplaatst voor de eindstrijd om een Europa League-ticket. Gisteren werd de eerste wedstrijd gespeeld, waarin Malinwa voortvarend startte. Na 29 minuten pakten de Roodgelen de voorsprong en drie minuten later was Druijf het eindstation van een snelle counter, waarmee de marge werd verdubbeld. Zo snel als de goals goed vielen, vielen ze echter ook de verkeerde kant op. 31 seconden na het begin van de tweede helft kwam tegenstander Gent namelijk terug tot 1-2 en exact drie minuten later stond het weer gelijk. Bij deze stand zou het blijven, waardoor Mechelen hekkensluiter blijft in de poule.

Late gelijkmaker redt punt voor Vormer
In de kampioenspoule van België is het Club Brugge van Ruud Vormer begonnen met een gelijkspel tegen Anderlecht. Aan de positie als koploper verandert de puntendeling voor Club niets, maar het zorgt er wel voor dat Anderlecht, dat onder leiding staat van Vincent Kompany, niet dichterbij komt. In een Nederlands getint duel - bij Brugge stonden er vier landgenoten in de basis, bij Anderlecht maakte de 18-jarige Nederlandse doelman Bart Verbruggen zijn debuut - startten beide ploegen afwachtend. Pas vier minuten na de thee opende Noa Lang, op aangeven van Bas Dost, de score. Na ruim een uur spelen trok Anderlecht de stand weer gelijk en de ploeg van Kompany dacht vijf minuten voor tijd zelfs de winnende te maken, maar dat was buiten Dost gerekend. De Nederlandse spits werkte op aangeven van Vormer vlak voor tijd de 2-2 binnen en redde zo nog een punt voor Brugge.