Wie Wat Waar: Jenner scoort

Gepubliceerd op 04 november 13, 10:19
ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar geven we elke maandag een overzicht van de opvallende prestaties van drie voormalige AZ'ers. Deze week aandacht voor de gelijkmaker van Julian Jenner, de rode kaart van James Holland en de misser van Oguzhan Özyakup.

Jenner: doelpunt
Julian Jenner was zaterdag belangrijk voor Ferencváros. De buitenspeler maakte namens de nummer vier van Hongarije de gelijkmaker (1-1) op bezoek bij nummer drie Diosgyori FC. Uiteindelijk won de ploeg van de 29-jarige Jenner met 1-4 en kreeg de technicus twee minuten voor tijd een applauswissel. Onder trainer Ricardo Moniz is Jenner, die dit seizoen op twee competitietreffers staat, uitgegroeid tot basisspeler. (zie video onder. Vrije trap Jenner na 1:15 min.)

Holland: rood
De 24-jarige James Holland won zondag met Austria Wien (5e) het uitduel met laagvlieger Wiener Neustadt (8e): 0-3. Smet op de wedstrijd is de rode kaart die vaste waarde Holland in de 51e minuut opliep. De middenvelder pakte dit seizoen ook al vier gele kaarten.

Özyakup: misser
Oguzhan Özyakup kende zondag een teleurstellende avond in eigen huis tegen Karabükspor. Mede door een grote misser van de voormalige AZ-jeugdspeler vergat topclub Besiktas (4e) te winnen van Karabükspor (12e), de club van Boy Waterman. Özyakup miste voor een nagenoeg leeg doel, waardoor Besiktas voor de derde keer op rij niet won.