Wie Wat Waar: Jenner scoort

Gepubliceerd op 25 november 13, 16:45
In de rubriek Wie Wat Waar geven we elke maandag een overzicht van de opvallende prestaties van voormalige AZ'ers. Deze week waren Jeremain Lens en Julian Jenner trefzeker en was Pontus Wernbloom belangrijk voor CSKA Moskou.

Jenner: Gelijkspel
Julian Jenner maakte zondag voor Ferencvaros in de 65e minuut de 2-2. Zo behoedde hij zijn ploeg voor een nederlaag tegen de nummer twaalf op de ranglijst, Paksi SE. Met het gelijke spel in de uitwedstrijd, steeg de ploeg van Jenner en de Nederlandse trainer Ricardo Moniz één plekje naar de vijfde plaats. Ferencváros staat op dit moment op 24 punten, dat zijn negen punten minder dan Debreceni, de koploper in Hongarije met 33 punten. Om kans te maken op een Europees avontuur moet de equipe van Jenner in ieder geval bij de eerste drie eindigen.

Lens: Doelpunt
Nadat Jeremain Lens dinsdag nog met rood het veld moest verlaten tijdens de interland Nederland - Colombia, revancheerde hij zich zondag bij zijn club Dynamo Kiev. In de thuiswedstrijd tegen Hoverla maakte de oud-AZ-aanvaller de 2-0. Het doelpunt van Lens viel in de 27e minuut. Door een treffer in de slotfase won Dynamo Kiev de wedstrijd uiteindelijk met 3-0. Kiev blijft ondanks de overwinning steken op een vijfde plaats in de Oekraïense Premier League. Bekijk hieronder de 2-0 van Lens.

Wernbloom: Assist
Pontus Wernbloom speelde zaterdag één van de stadsderby’s van Moskou tegen Spartak. Samen met zijn Zweedse collega en tevens oud-AZ’er Rasmus Elm, vormde Wernbloom de as op het middenveld van CSKA. Er viel maar één doelpunt in het duel. Wernbloom, die ook een gele kaart kreeg, gaf de bal vanaf de middenlijn diep op spits Seydou Doumbia, die vervolgens zijn negende treffer van het seizoen liet optekenen. Na de overwinning staat de club van Wernbloom en Elm met 33 punten op een vierde plaats. Het komt in punten gelijk met tegenstander Spartak. De eerste plaats in de Russische competitie wordt bekleed door Zenit Sint-Petersburg. Bekijk hieronder een samenvatting van het duel.