Wie Wat Waar: Krul, Arveladze, Johnsen

Gepubliceerd op 28 oktober 19, 16:15

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar krijg je elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie (voormalige) AZ'ers. Afgelopen weekend stonden Tim Krul, Shota Arveladze en Bjørn Johnsen in de spotlights. Lees hieronder wat zij deden.

Tim Krul
Tim Krul was zondag ondanks een nederlaag tegen Manchester United de grote man voor Norwich City. In het thuisduel verloor het team met 1-3, maar dat lag niet aan Krul. De keeper hield maar liefst twee strafschoppen tegen. Daarmee is hij de achtste doelman in de geschiedenis van de Premier League die dat voor elkaar kreeg. Eerst stopte de oud-AZ'er de penalty van Marcus Rashford. Vlak voor rust hield hij de pingel van Anthony Martial tegen. 

Shota Arveladze
Na het behalen van het landskampioenschap in Oezbekistan, won de ploeg van Shota Arveladze afgelopen zaterdag de bekerfinale. Pachtakor Tasjkent won in de finale met 3-0 van Olmaliq FK. Alle drie de treffers kwamen op naam van Dragan Ćeran. Het is voor het eerst sinds 2007 dat Pachtakor Tasjkent de landstitel én de beker wint. 

Bjørn Johnsen
Bjørn Johnsen scoorde zondag wederom voor Rosenborg BK. Daarmee maakte hij de definitieve beslissing in het thuisduel met Molde (3-1). Johnsen maakte dit seizoen al vijf treffers in zeven duels. Tevens is het de derde wedstrijd op rij dat hij scoort. De Noor wordt nog tot het einde van dit kalenderjaar verhuurd aan Rosenborg BK.