Wie Wat Waar: Krul, Johansson, Bergsma

Gepubliceerd op 19 april 21, 10:49

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar zie je elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalig AZ’ers. In deze editie promoveert Tim Krul vanuit zijn hotelkamer naar de Premier League en zijn Mattias Johansson en Leon Bergsma beiden trefzeker voor hun club.

Promotie voor Krul
De spelers van Norwich City waren zich afgelopen zaterdag aan het voorbereiden op de wedstrijd tegen Bournemouth, toen bleek dat de drie concurrenten voor promotie - Watford, Brentford en Swansea - punten hadden laten liggen. Hierdoor waren the Canaries al zeker van promotie, zonder zelf gevoetbald te hebben. In gesprek met de Telegraaf vertelt Krul dat spelers rennend van blijdschap over de hotelgangen gingen, bij de "raarste promotie die hij ooit had meegemaakt". Na de onverwachte promotie stond nog wel het duel met Bournemouth op het programma, waarin het leek alsof het promotiefeestje voor flink wat afleiding had gezorgd: De ploeg van Krul ging, mede dankzij een schitterende goal van Nederlander Arnaut Danjuma, met 1-3 onderuit. 


Johansson’s goal niet voldoende

Mattias Johansson en zijn Gençlerbirliği kregen vrijdag bezoek van Sivasspor en het zou voor de nummer twintig van de Turkse competitie een teleurstellende wedstrijd worden. Het in degradatienood verkerende Gençlerbirliği kwam namelijk voor rust op een 2-0 voorsprong, waarbij Johansson de tweede voor zijn rekening nam. Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg uit Ankara, maar met nog ruim een kwartier te spelen kwam Sivasspor terug in de wedstrijd en in de 83e minuut viel ook de gelijkmaker. In de allerlaatste minuut ging het vervolgens helemaal mis, toen verdediger Polomat de bal achter zijn eigen doelman werkte en Gençlerbirliği met lege handen achterbleef: 2-3. De Johansson en zijn ploeg hebben nu nog zeven wedstrijden om een achterstand van drie punten op de veilige plekken weg te werken.

Kopgoal Bergsma
Een maand geleden maakte hij zijn eerste én tweede doelpunt van het seizoen, vrijdag was het voor de derde keer raak. In het thuisduel met FC Chiasso had ploeggenoot Rrudhani al na twee minuten de score geopend, waarna de ontmoeting met de hekkensluiter in een waar kansenfestijn uitmondde. Het duurde echter tot de 62e minuut voor Bergsma de bevrijdende 2-0 achter de doelman knikte. FC Aarau bezet momenteel de derde plek en mag blijven hopen op promotie naar de hoogste Zwitserse klasse.