Wie Wat Waar: Krul, Weghorst, Janssen

Gepubliceerd op 02 december 19, 15:12

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar krijg je elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie (voormalige) AZ'ers. Afgelopen weekend stonden Tim Krul, Wout Weghorst en Vincent Janssen in de spotlights. Lees hieronder wat zij deden.

Krul
Tim Krul pakte dit weekend namens Norwich City wederom een penalty. Na een halfuur half uur spelen stopte hij de strafschop van Arsenal-speler Pierre-Emerick Aubameyang. Echter zag de penaltykiller zijn heldenrol verdampen. Na het ingrijpen van de VAR moest de strafschop over, omdat de doelman te vroeg van zijn lijn kwam. In de herkansing scoorde Aubameyang alsnog. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel (2-2). Het is niet voor het eerst dat Krul dit seizoen een penalty stopt. Een aantal weken geleden stopte de doelman twee strafschoppen in het duel met Manchester United. Bekijk hieronder de redding van deze week in de samenvatting.


Weghorst
Wout Weghorst beleeft een uitstekende week bij VfL Wolfsburg. Op donderdagavond schoot de spits zijn club naar Europese overwintering. In het uitduel met het Oekraïense Oleksandria maakte hij vanaf de stip de 0-1. Met dit enige doelpunt van de wedstrijd is Wolfsburg verzekerd van een volgende ronde in de Europa League. In het weekend was de spits wederom trefzeker. Vanuit een corner maakte de Nederlander de 1-1. Hiermee maakte hij zijn zevende doelpunt van het seizoen in de Bundesliga. In totaal maakte Weghorst dit seizoen in alle competities elf treffers. Desondanks wist Wolfsburg het competitieduel met Werder Bremen niet te winnen (2-3). 

Janssen
Vincent Janssen schoot vandaag Monterrey naar de halve finale van de Liga MX, de strijd om het Mexicaanse kampioenschap. Op bezoek bij Santos Laguna, de nummer één van de competitie, tekende Janssen voor de gelijkmaker (1-1). Dit was genoeg om na een 5-2 overwinning in eigen huis de halve finale te bereiken. In totaal maakte hij tijdens de kwartfinales twee doelpunten en gaf hij één assist. Op woensdag 4 december neemt Janssen het met Monterrey op tegen Necaxa. Op zaterdag 7 december volgt de return.