Wie Wat Waar: Medunjanin, Wernbloom, Ouwejan

Gepubliceerd op 21 september 20, 15:50

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar zie je een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalige AZ’ers. Afgelopen weekend scoorde Haris Medunjanin op zeer fraaie wijze, kwam een goal van Pontus Wernbloom te laat en maakte Thomas Ouwejan zijn debuut.

Medunjanin
Zaterdagnacht Nederlandse tijd nam het FC Cincinnati van oud-AZ’er Haris Medunjanin het op tegen de New York Red Bulls. De ploeg van trainer Jaap Stam ging bij de Bulls op zoek naar de eerste uitoverwinning van 2020. Ondanks een aantal goede kansen, onder andere voor oud-PSV’er Jurgen Locadia, leek deze er lang niet te komen. Goed ingrijpen van doelman David Jensen (oud-FC Utrecht), voorkwam een aantal keer een voorsprong. Tot dat Medunjanin in de 84e minuut mocht aanleggen voor een hoekschop. Met een sierlijke krul viel zijn corner bij de tweede paal in het doel: 0-1.
Dat het niet zijn bedoeling was gaf hij na afloop toe, maar minder mooi wordt zijn goal daar niet van.

Wernbloom
Pontus Wernbloom heeft met een fraaie kopgoal niet kunnen voorkomen dat zijn club, IFK Göteborg, tegen een nieuwe verliespartij aanliep. Göteborg ontving zondag het Kalmar FF van Viktor Elm, dat één plaats lager staat. Beide ploegen strijden tegen degradatie, wat het verlies extra zuur maakt.

Ouwejan
Thomas Ouwejan heeft zaterdag zijn debuut gemaakt voor Udinese. In een oefenwedstrijd tegen SPAL begon hij in de basis. Hij kon helaas niet voorkomen dat Lorenzo Dickmann in de 32e minuut SPAL op een 0-1 voorsprong schoot. Het debuut van Ouwejan duurde 67 minuten, waarna Ilija Nestorovski hem kwam vervangen. De goal van Dickmann bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning voor SPAL.