Wie Wat Waar: Moisander, Gudmundsson en Elm

Gepubliceerd op 16 april 18, 10:36
ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar geven we elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalige AZ'ers. Afgelopen weekend was oud AZ-captain Niklas Moisander goud waard, leverde Jóhann Berg Gudmundsson een assist en knikte Viktor Elm raak in Zweden.

Moisander: Doelpunt
Niklas Moisander was dit weekend belangrijk voor Werder Bremen, dat zich mede dankzij de goal de van de Finse verdediger lijkt te kunnen opmaken voor nog een jaartje Bundesliga. Moisander opende thuis in het Weserstadion in de 28e minuut de score tegen nummer vijf RB Leipzig. Vlak na rust kreeg de formatie met de rode stier op de borst vleugels en maakte al snel 1-1. Door gedisciplineerd te verdedigen hielden Moisander en de zijnen een punt over aan de ontmoeting. Werder is de laatste weken opgeklommen uit de kelder van de Bundesliga en staat met 37 punten nu op een meer dan veilige twaalfde plaats, tien punten boven de rode streep.

Bekijk hier de goal van Moisander.

Gudmundsson: Assist
Burnley is bezig aan het sterkste seizoen in ruim vijftig jaar tijd. De bescheiden club uit het noorden van Engeland lijkt zich voor het eerst sinds het seizoen 1966-1967 te gaan plaatsen voor Europees voetbal. Eén van de sterkhouders dit seizoen is Jóhann Berg Gudmundsson, die zodoende regelmatig in deze rubriek terugkeert. Afgelopen speelronde was de IJslander goed voor alweer zijn zevende assist van dit seizoen. Vanuit zijn corner kopte Chris Wood al in de negende minuut de 2-0 binnen in het thuisduel met Leicester City. Burnley staat nu zevende, twee punten achter Arsenal. Tijdens de één-na-laatste speelronde speelt Burnley tegen The Gunners, die bovendien een veel lastiger programma voor de boeg hebben.

Bekijk hieronder de samenvatting van het duel van de The Clarets:

Elm: Doelpunt
Het Kalmar FF van de gebroeders Elm is slecht begonnen aan de Zweedse competitie. Na drie speelrondes werd er al twee keer verloren en werd er mede dankzij een geweldige assist van Rasmus Elm één keer gewonnen. Tijdens deze speelronde leek zijn oudere broer Viktor een belangrijke rol te gaan spelen. De lange verdediger, die drie seizoenen basisspeler was in Alkmaar, kopte uit tegen Norrköping al in de negende minuut de 0-1 binnen. Lang kon Kalmar FF niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later lag de bal al in het andere doel. Het werd uiteindelijk 3-1. Het laatste doelpunt werd gemaakt door Jordan Larsson, zoon van het Zweedse voetbalicoon Hendrik ‘Henke’ Larsson.