Wie Wat Waar: Ouwejan, Jóhannsson, Wernbloom

Gepubliceerd op 22 februari 21, 12:45

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar zie je elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalig AZ’ers. In deze editie geeft Thomas Ouwejan een assist, scoort Aron Jóhannsson bij zijn debuut en is Pontus Wernbloom trefzeker in een doelpuntrijk duel.

Assist Ouwejan
Het Udinese van Thomas Ouwejan ging zondagmiddag op bezoek bij Parma, dat in serieuze degradatiezorgen verkeert. Het waren echter wel de gastheren die na 32 minuten voetballen een 2-0 voorsprong te pakken hadden, zag ook Ouwejan vanaf de bank. Door doelpunten van Cornelius en Kucka zat de thuisploeg op rozen. Na rust werden de Bianconeri sterker en in de 64e minuut kopte Stefano Okaka de aansluitingstreffer binnen. Om een veilige marge te behouden op de degradatiezone moesten de bezoekers echter nog minstens één doelpunt maken. Die goal kwam er ook, toen Ouwejan 10 minuten voor tijd mocht aanleggen voor een vrije trap, een aantal meter over de middenlijn. De 24-jarige oud-AZ’er was in de 67e minuut ingevallen en legde de bal keurig op het hoofd van landgenoot Bram Nuytinck, die de gelijkmaker binnen kopte: 2-2. Vlak voor tijd kreeg Parma nog een levensgrote kans, maar tot opluchting van iedereen bij Udinese kreeg Cagliolo de bal er niet in. Door dit gelijkspel blijft de ploeg uit Udine voorlopig uit de buurt van de onderste ploegen, maar veilig zijn ze nog niet.

Debuutgoal Jóhannsson
Aron Jóhannsson heeft er in Polen geen gras over laten groeien. De Amerikaanse oud-AZ’er heeft zijn debuut in de Poolse Ekstraklasa opgeluisterd met een doelpunt, waarmee hij zich meteen tot matchwinner kroonde. De 30-jarige spits werd vorige week gepresenteerd bij Lech Poznań, de huidige nummer 10 in Polen. Zondagmiddag kwam Śląsk Wrocław op bezoek, een ploeg die strijd om Europees voetbal. Jóhannsson liet meteen zijn klasse zien, met een aantal doelpogingen in de eerste- en tweede helft. Na 57 minuten voetballen werd zijn inzet beloond, toen hij een voorzet fraai achter de doelman kopte: 1-0. In het restant van de wedstrijd werd niet meer gescoord, dus zijn eerste bleek meteen goud waard. De ploeg uit Poznań kan nu weer naar boven gaan kijken.

Wernbloom trefzeker
Het IFK Göteborg van oud-AZ’ers Pontus Wernbloom en Kolbeinn Sigthórsson heeft ternauwernood een blamage kunnen voorkomen in de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. De nummer 12 van de Allsvenskan, de hoogste Zweedse voetbalcompetitie, nam het zaterdag op tegen Sandvikens IF, dat actief is op het derde niveau. Het was de underdog die na 27 minuten brutaal de leiding nam, na een mooie dieptepass en voorzet: 1-0. Nog voor rust had Göteborg de schade gerepareerd. Het was Pontus Wernbloom die de bezoekers in een ijskoud Sandviken op gelijke hoogte kopte: 1-1. Helaas voor de bezoekers moesten ze na rust meteen weer aan de bak, toen geklungel van de keeper de 2-1 inluidde en een goede aanval even later zelfs de 3-1. Aan de hand van spits Söder en verdediger Johansson werd de stand weer omgedraaid, waardoor de 7-voudig winnaar de bekercampagne alsnog goed begon: 3-4.