Wie Wat Waar: Ouwejan, Vormer en Hoedt

Wie Wat Waar: Ouwejan, Vormer en Hoedt

Gepubliceerd op 29 november 21, 11:21

ALKMAAR- In Wie, Wat, Waar zie je wekelijks een overzicht van opvallende prestaties van voormalige AZ’ers in het buitenland. Deze week is Thomas Ouwejan trefzeker in de 2. Bundesliga, Ruud Vormer belangrijk voor Club Brugge en heeft Wesley Hoedt de weg omhoog gevonden in België.

Thomas Ouwejan
In de 2. Bundesliga was Thomas Ouwejan opnieuw trefzeker voor Schalke 04. De 25-jarige jeugdexponent van AZ maakte zijn tweede doelpunt van het seizoen voor Die Königsblauen. In de Veltins Arena kreeg Schalke SV Sandhausen op bezoek. Bij de bezoekers stond een andere oud-bekende van AZ in de basis: Charlison Benschop. Na een kalme eerste helft werd de tweede helft een waar doelpuntenfestijn. Liefst zeven keer werd gescoord en Schalke won overtuigend met 5-2. Ouwejan is dit seizoen in vijftien wedstrijden al goed voor twee doelpunten en zes assists voor de ploeg uit Gelsenkirchen.


Ruud Vormer

Ruud Vormer speelde een belangrijke rol in de overwinning van Club Brugge op bezoek bij het KRC Genk van voormalig AZ-trainer John van den Brom. De 33-jarige middenvelder zat het grootste deel van de wedstrijd op de bank. Na een vroege voorsprong van Brugge kregen zij vlak voor rust een rode kaart, waardoor Genk in de tweede helft terug kwam in de wedstrijd. Toen Vormer eenmaal het veld betrad in de 72e minuut, stond zijn ploeg op een 2-1 achterstand. Dankzij een goal van Noa Lang kwamen ze weer op gelijke hoogte. Nog geen vier minuten later gaf Vormer de doorslaggevende assist op Federico Ricca, waardoor Brugge in de slotfase alsnog won met 2-3.


Wesley Hoedt
Wesley Hoedt heeft samen met zijn ploeg RSC Anderlecht een belangrijke overwinning gepakt. Na amper één overwinning in de laatste acht wedstrijden werd eindelijk een overwinning geboekt op Charleroi, dat met 1-3 werd verslagen. Paars-wit had de beste mogelijkheden op bezoek bij Charleroi en kende niet al te veel moeite met de thuisploeg. Anderlecht doet met de winst goede zaken in het Belgische klassement, waar het nu op de zesde plaats staat, één punt achter de nummer vijf.