Wie Wat Waar: Pellè, Vormer en Wernbloom

Gepubliceerd op 12 maart 18, 16:18
ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar geven we elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalige AZ'ers. Afgelopen weekend wist Graziano Pellè in China het net te vinden, was Ruud Vormer matchwinner bij Brugge en Pontus Wernbloom belangrijk bij CSKA.

Pellè: Doelpunt
In het Verre Oosten was Graziano Pellè dit weekend belangrijk voor zijn club Shandong Luneng. De lange Italiaan, die het afgelopen transferperiode wel gezien leek te hebben in China, maakte de 2-0 in de wedstrijd tegen Chongqin Lifan. In de Chinese miljoenenstad Jinan besliste Pellè zondag het duel door in de 65e minuut de marge op twee te brengen. De twintigvoudig Italiaans international, die tussen 2007 en 2011 in Alkmaar speelde, verdient in China zeventien miljoen euro netto per jaar. Pellè is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen en staat op twaalf doelpunten in Chinese Super League.

Bekijk hieronder de goal van Graziano Pellè (vanaf 1:56):

Vormer: Doelpunt
Ruud Vormer is een naam die vaak opduikt in deze rubriek. Zondag was de spelverdeler goud waard voor Blauw-Zwart. Het was sowieso een mooie week voor Vormer want hij kreeg ook een uitnodiging voor het Nederlands elftal. In het uitduel met Sint-Truiden maakte Vormer het enige doelpunt. Het was alweer zijn tiende treffer dit seizoen. Nog nooit scoorde Vormer zo vaak in één jaargang. Het team van Ivan Leko staat na dertig wedstrijden maar liefst 22 punten voor op nummer twee Anderlecht. Het kampioenschap lijkt binnen, ware het niet dat de Belgische competitie wordt beslist door middel van een play-off systeem. Die finalerondes gaan volgende week van start.

Bekijk hier de samenvatting van STVV - Club Brugge.

Wernbloom: Assist
Zaterdag was Pontus Wernbloom met CSKA Moskou met 3-0 te sterk voor Terek Grozny. De Zweedse middenvelder legde de bal in de zesde minuut breed op Aleksandr Golovin die daarna gemakkelijk kon binnenschieten. Wernbloom verhuisde in 2012, na drie seizoenen AZ, van Alkmaar naar de Russische hoofdstad en is in de afgelopen zeven jaar uitgegroeid tot een gewaardeerde kracht bij de Moskovieten. CSKA staat momenteel derde in de Russische Premjer-Liga. Wernbloom werd sinds zijn komst al drie keer kampioen.