Wie Wat Waar: Pellè, Krul, Esteban

Gepubliceerd op 04 januari 21, 13:11

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar zie je elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalige AZ’ers. In deze editie mag Graziano Pellè op zoek naar een nieuwe club, maakt Tim Krul weer minuten en heeft Esteban een nieuwe werkgever.

Wie pikt Pellè op?
Graziano Pellè is sinds 1 januari transfervrij. De Italiaanse spits verlengt zijn contract bij het Chinese Shandong Luneng niet en mag zodoende met een transfervrije status op zoek naar een nieuwe werkgever. Pellè kwam in 2016 over van Southampton en speelde in China 132 wedstrijden, waarin hij 63 keer het net wist te vinden. Hij staat al in de belangstelling van meerdere Italiaanse en Engelse clubs. Op Instagram bedankt hij de Chinese fans voor de mooie jaren en schrijft hij dat de club voor altijd in zijn hart zit.

Krul is terug
Hij raakte in november geblesseerd, moest 9 wedstrijden toekijken, tekende ondertussen een nieuw contract en is nu weer helemaal terug: Tim Krul. Hij stond zaterdag weer onder de lat bij Norwich City en luisterde zijn terugkeer meteen op met een clean sheet, iets dat zijn vervanger maar één keer lukte in 9 wedstrijden. The Canaries zouden de thuiswedstrijd tegen Barnsley uiteindelijk met 1-0 winnen, waardoor de voorsprong van 4 punten op nummer 2 Swansea behouden blijft. Dat de fans van Norwich blij zijn met zijn terugkeer is duidelijk, zij reageerden massaal op sociale media.

Nieuwe club voor Esteban
Esteban heeft met ingang van het nieuwe jaar een nieuwe werkgever. Hij komt over van het Costa Ricaanse CD Herediano en maakt de overstap naar Limón FC, dat eveneens uit Costa Rica komt. Limón is afkomstig uit het gelijknamige Puerto Limón, de geboortestad van de 31-jarige goalie. La tromba del Caribe eindigde vorig seizoen als 9e in de competitie, maar lijkt met het aantrekken van de 19-voudig international zijn ambities uit te spreken.