Wie Wat Waar: Stengs, Weghorst & Mihailovic

Wie Wat Waar: Stengs, Weghorst & Mihailovic

Gepubliceerd op 20 september 22, 16:04

ALKMAAR- In onze wekelijkse rubriek Wie Wat Waar houden wij je op de hoogte van de prestaties van (oud-)AZ’ers in het buitenland. Deze week waren Calvin Stengs, Vincent Janssen, Wout Weghorst en Djordje Mihailovic belangrijk voor hun team. 

Calvin Stengs & Vincent Janssen
Royal Antwerp FC heeft ook zijn negende competitiewedstrijd weten te winnen. Tegen Seraing werd het 2-1, met een hoofdrol voor twee oud AZ'ers. In de zevende minuut gaf Calvin Stengs de assist op Toby Alderweireld voor een vroege 1-0 voorsprong en dertien minuten later verhoogde Vincent Janssen de score. Het was alweer het zesde competitiedoelpunt voor de Oranje-international die daarmee de topscorer van de Jupiler Pro League is. Antwerp kreeg nog wel een goal tegen, maar won met 2-1. 


Wout Weghorst
Beşiktaş nam het afgelopen weekend op tegen stadsgenoot Istanbulspor en moest daarbij genoegen nemen met een gelijkspel. Na een 1-1 tussenstand zette Wout Weghorst zijn ploeg Beşiktaş vlak voor rust op voorsprong. Het was zijn derde doelpunt van het seizoen. Zijn goal bleek echter niet genoeg voor de overwinning. In de slotfase incasseerde de Turkse topploeg nog de 2-2. 


Djordje Mihailovic
In de winter zal Djordje Mihailovic de overstap maken naar AZ, maar voor nu is hij nog speler van CF Montréal. Afgelopen weekend speelde de aanvallende middenvelder zijn zestigste wedstrijd voor de Canadese club. Daarbij zette hij de aanval op waaruit de enige goal van de wedstrijd viel. Dankzij de overwinning heeft Montréal nog steeds de kans om eerste te eindigen in de Eastern Conference.