Wie Wat Waar: Vormer, Gudmundsson, Jonathas

Gepubliceerd op 11 maart 19, 15:26

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar zie je elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalige AZ’ers. Zo was Ruud Vormer belangrijk voor Club Brugge, maakte Johann Berg Gudmundsson zijn eerste goal van 2019 en scoorde Jonathas zijn tweede goal op rij voor Hannover 96.

Vormer
Ruud Vormer was afgelopen weekend weer belangrijk voor zijn ploeg Club Brugge. In het uitduel met Eupen (0-4) wist de oud-AZ’er een vrije trap raak te schieten (0-3) en ook gaf hij de assist voor de laatste treffer. Daarnaast was er nog meer goed nieuws. Zo zit de middenvelder bij de voorselectie van het Nederlands elftal en maakte hij bekend dat zijn vrouw eind september hun derde kindje verwacht.

https://www.w3.org/1999/xlink"... stroke="none" stroke-width="1" fill="none" fill-rule="evenodd">
Dit bericht bekijken op Instagram
One more to adore ❤️
Een bericht gedeeld door Ruud Vormer (@r.vormer) op

Bekijk de goal en assist van Vormer vanaf 1:33.

Gudmundsson
Waar de IJslander tegen Tottenham Hotspur nog een assist gaf, zo heeft Johann Berg Gudmundsson tegen Liverpool zijn eerste goal van 2019 gemaakt. De aanvaller van Burnley FC kwam in de 79e minuut in het veld en zorgde in de extra tijd voor de aansluitingstreffer (3-2). Het bleek niet genoeg voor een punt op Anfield.

Burnley kwam in de openingsfase van het duel op voorsprong via een direct ingeschoten corner. Zouden ze die van iemand hebben afgekeken?

Bekijk de goal van Gudmundsson (1:57) en de corner (0:12) hieronder.

Jonathas
Jonathas Cristian de Jesus Maurício, oftewel Jonathas, scoorde in de laatste twee wedstrijden voor Hannover 96. Maar het zit de club niet mee. De wedstrijd tegen VfB Stuttgart ging ruim verloren (5-1) en zondag verloor het team op een witte grasmat van Bayer Leverkusen 04 (2-3). Hannover kwam al snel op een 0-2 achterstand. Het leek de 1-2 te maken, maar de sneeuw in Hannover remde de bal af, waarna een Leverkusen-verdediger de bal kon weghalen. Hierna maakte Jonathas alsnog de aansluitingstreffer en kwam Hannover ook nog op 2-2. Maar in de slotfase trok Bayer 04 aan het langste eind.

Bekijk de goal van Jonathas (3:12) en de treffer die geen treffer werd (1:20).