Wie Wat Waar: Weghorst, Vejinović, Koreniuk

Gepubliceerd op 21 oktober 19, 14:35

ALKMAAR- In de rubriek Wie Wat Waar krijg je elke maandag een overzicht van opvallende prestaties van drie voormalige AZ'ers. Afgelopen weekend stonden Wout Weghorst, Marko Vejinović en Kai Koreniuk in de spotlights. Lees hieronder wat zij deden.

Weghorst
Wout Weghorst was zaterdag weer van grote waarde voor zijn ploeg. De topper tussen RB Leipzig en VfL Wolfsburg eindigde in 1-1. Door een treffer van Weghorst in de slotfase ontsnapte Wolfsburg aan een nederlaag. Hierdoor heeft de club een gelijk aantal punten als koploper Mönchengladbach en is het de enige ploeg die dit seizoen nog niet verloor in de Bundesliga. In de wedstrijd ervoor pakte Wolfsburg eveneens punten dankzij Weghorst. Toen maakte hij het enige doelpunt in de wedstrijd tegen Union Berlin. De spits staat dit seizoen op vijf treffers in de competitie, waardoor hij op een gedeelde derde plek staat in de topscorerslijst. Daarmee maakte hij bijna de helft van alle doelpunten van zijn team (5 van de 11).

Vejinović
Marko Vejinović scoorde zondag in de 99e minuut voor Arka Gdynia. Daarmee greep hij de hoofdrol in het thuisduel met streekrivaal Lechia Gdańsk. Dankzij zijn treffer in de slotfase eindigde de wedstrijd in 2-2. De club staat op een veertiende plaats in de Poolse competitie. Tevens was het zijn eerste doelpunt van dit seizoen voor Arka. 

Koreniuk
Hij speelde tussen 2017 en 2019 voor Jong AZ, waar hij in het betaald voetbal debuteerde. In maart 2019 tekende Kai Koreniuk een contract bij het Amerikaanse La Galaxy, waar hij terecht kwam bij het tweede team. Dit weekend werd de middenvelder uitgeroepen tot 'Player of the Year'. Koreniuk speelde in totaal 28 keer voor La Galaxy II. Daarin maakte hij negen treffers.